Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Vitamin C content in Habanero pepper accessions (Capsicum chinense) Horticultura Brasileira
Teodoro,Ana Flávia P; Alves,Rosa de BN; Ribeiro,Leandro B; Reis,Karina; Reifschneider,Francisco José B; Fonseca,Maria Esther de N; Silva,Joseane P da; Agostini-Costa,Tânia da S.
Fruits of Capsicum species (peppers) accumulate high amounts of ascorbic acid or vitamin C. C. chinense occurs in the Midwest and Northeast regions and the Amazon Basin (where its greatest genetic diversity is found). The objective of the present work was to quantify the vitamin C content in peppers of 22 accessions of C. chinense 'Habanero' from the Breeding Program of Embrapa Vegetable Crops. Vitamin C was extracted from mature fruits with TCEP-HCl (tris 2-carboxyethyl-phosphine hydrocloride) and its content determined by high performance liquid chromatography (HPLC). Vitamin C content ranged from 54.1 to 129.8 mg/100 g. Accessions were divided into four heterogeneous groups of diversity. Vitamin C content of the first group varied between 116.2 and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pepper; Ascorbic acid; Genetic resource; High performance liquid chromatography (HPLC).
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362013000100009
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional