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Pereira,Taiala Cristina de Jesus; Pereira,Mara Lúcia Albuquerque; Oliveira,Carlos Alberto Santana de; Argôlo,Lizziane da Silva; Silva,Herymá Giovane de Oliveira; Pedreira,Márcio dos Santos; Almeida,Paulo José Presidio; Santos,Alana Batista dos. |
The objective of this study was to evaluate the effects inclusion of 0%, 33.3%, 66.7% and 100% natural matter (NM) of mesquite pod meal (MPM), in substitution of corn, on the intake, digestibility and feeding behavior of lactating Saanen goats. The forage:concentrate ratio in the diet was 40:60, using elephant grass silage as a forage source. Eight adult lactating goats with about 60 days in milk and weighting 50 kg were divided into two 4 × 4 latin squares and four 17-day experimental periods. Dry matter (DM), crude protein (CP) and total digestible nutrient (TDN) intakes were not influenced by MPM levels. Ether extract (0.51; 0.34; 0.36; 0.20 kg/day) and non-fiber carbohydrate (NFC) (0.54; 0.53; 0.49; 0.36 kg/day) intakes showed a linear effect with... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alternative foods; Digestibility; Ingestive behavior; Intake; Prosopis juliflora; Semiarid. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982013000200004 |
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Cordeiro,Carla Fabrícia de Araujo; Pereira,Mara Lúcia Albuquerque; Mendonça,Sandro de Souza; Almeida,Paulo José Presidio; Aguiar,Luzyanne Varjão; Figueiredo,Mauro Pereira de. |
Objetivou-se avaliar o efeito de teores crescentes de PB na MS total da dieta (11,5; 13,0; 14,5 e 16,0%) sobre os consumos e a digestibilidade total dos nutrientes e a produção e composição do leite de vacas leiteiras no terço inicial da lactação. O experimento foi constituído de quatro períodos experimentais de 15 dias, sete para adaptação dos animais à dieta e oito para coleta de dados. Foram utilizadas oito vacas, manejadas em cochos individuais, distribuídas em dois quadrados latinos balanceados 4 × 4. Utilizou-se concentrado à base de farelo de algodão e fubá de milho (40%) e, como volumoso, cana-de-açúcar corrigida com 1% de uréia + sulfato de amônio (9:1), na proporção de 60% (% MS). Os consumos médios diários de nutrientes, exceto EE e CNF,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Farelo de algodão; Proteína não-degradável no rúmen; Terço inicial da lactação. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982007000900023 |
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