Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Thermal characterization of partially hydrolyzed cassava (Manihot esculenta) starch granules 52
Lacerda,Luiz Gustavo; Azevedo,Jayme Augusto Menegassi; Carvalho Filho,Marco Aurélio da Silva; Demiate,Ivo Mottin; Schnitzler,Egon; Vandenberghe,Luciana Porto de Souza; Soccol,Carlos Ricardo.
Cassava starch, partially hydrolyzed by fungal á-amylase, was characterized using thermal analysis, light microscopy and X-ray diffraction. Thermal degradation was initiated at lower degradation temperatures after enzymatic treatment and the DSC (Differential scanning calorimetry) analysis showed almost similar range of gelatinization temperature, but the enthalpies of gelatinization were quite increased for the partially hydrolyzed starch granules. The results suggested that the partial degradation of the starch granules was concentrated in the amorphous regions.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amylase; Cassava; Hydrolysis; Thermal analysis.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132008000600016
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional