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Antioxidant potential of barley extract in rats subjected to a high-fat diet Ciênc. Tecnol. Aliment.
Zimmermann,Alice Mesquita; Rivero,Alessandra Coelho; Bezerra,Aline Sobreira; Ruviaro,Amanda Roggia; Novack,Mariana Moura Ercolani; Nörnberg,José Laerte.
Antioxidants have the ability to neutralize free radicals produced in the body during lipid oxidation. The objective in this article was to study the effect of the barley extract on lipid oxidation in rats subjected to a high-fat diet. The experiment lasted 67 days. The animals were separated into three experimental groups: standard (P), high-fat diet group (L), and group with high-fat diet supplemented with barley extract (C). The feed intake of L and C groups was the lowest (p < 0.05). The treatments did not influence weight gain, organ weight, and the blood parameters measured. However, the levels of malondialdehyde present in the liver tissue were higher in the L group and lower in the P and C groups. Therefore, the results indicated an increased...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Oxidative stress; Biological assay; Lipid peroxidation.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000100024
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Parâmetros climáticos e variação de compostos fenólicos em cevada Ciência Rural
Bezerra,Aline Sobreira; Nörnberg,José Laerte; Lima,Fernanda Oliveira; Rosa,Marcelo Barcellos da; Carvalho,Leandro Machado de.
Objetivou-se quantificar os compostos fenólicos em extrato hidroetanólico de grãos das cultivares de cevada ('BRS Lagoa' e 'MN 743') em dois anos consecutivos de cultivo (2005 e 2006), avaliando a influência dos fatores climáticos nesse conteúdo. Os compostos fenólicos totais foram quantificados pelo método de Folin-Ciocalteau e os teores de rutina e ácidos cafeico e ferúlico por CLAE em fase reversa. O conteúdo de compostos fenólicos totais variou de 0,97 a 1,59 mg AG g-1 de cevada e os fatores climáticos durante o período de plantio e colheita influenciaram no conteúdo. Foram identificados e quantificados nessas cultivares rutina, ácido cafeico e ácido ferúlico. A avaliação dos fatores climáticos no conteúdo de compostos fenólicos em cevada é de grande...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Hordeum vulgare L.; Antioxidantes; Fatores climáticos.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013000900003
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