|
|
|
|
|
Sarto,Danielle Aparecida Quintino Silva; Siqueira,Ana Helena D’Arcadia de; Magalhaes,Francisco Monteiro de Almeida; Caproni,Karine de Paula; Martins,Ângela Maria; Santos,Gérsika Bitencourt; Silva,Délcio Bueno da; Boas,Brígida Monteiro Vilas; Garcia,José Antônio Dias. |
ABSTRACT The control of dyslipidemia by using herbal products is an important subject for studies. In this study, we evaluated the effects of dry Passiflora incarnata L. extract over dyslipidemia, left ventricular hypertrophy, and hepatic oxidative stress of LDL receptor knockout mice (LDLr-/-). Forty 4-month old male LDLr-/- mice were distributed into four groups: Group standard diet; Group standard diet and 200 mg/kg of body weight of Passiflora incarnata L. leaf dry extract; Group high-fat diet; Group high-fat diet and 200 mg/kg of body weight of Passiflora incarnata L. leaf dry extract. After 30 days, Passiflora incarnata L. dry extract reduced the effects of the high-fat diet, with a decrease of total cholesterol, triglycerides, and increase of... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Passion fruit; Left ventricular hypertrophy; Dyslipidemia; Oxidative stress. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132018000100321 |
| |
|
|
Boas,Brígida Monteiro Vilas; Alves,Juliana Alvarenga; Boas,Eduardo Valério de Barros Vilas. |
Market sales of ready-to-use fresh fruit and vegetables have grown quickly in the recent years as a result of changes in consumer attitudes. The goal of this work was to evaluate the effect of two kinds of cuts on the physiological, physical, physical-chemical, chemical and biochemical traits of fresh-cut 'Menina Brasileira' zucchini stored in rigid polypropylene packages, with lids of the same material containing sliced and grated zucchini and stored at 5º C, for 15 days. The variables respiratory rate, pH, L* value, soluble pectin, PME and PG activity, was interactively affected by the cut type and storage time factors. The variables mass loss, phenylalanine ammonia-lyase activity and total pectin variable were only significantly affected by storage time... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Cucurbita moschata; Quality; Storage. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542011000600019 |
| |
|
|
Boas,Brígida Monteiro Vilas; Alves,Alessandra de Paiva; Alves,Juliana Alvarenga; Rodrigues,Luiz José; Alves,Tatielle Custódio; Boas,Eduardo Valério de Barros Vilas. |
O objetivo deste trabalho foi a caracterização física, química e bioquímica do pequi, produzido no sul de Minas Gerais, ao longo do seu desenvolvimento. Frutos coletados na 8ª, 9ª, 10ª, 12ª e 13ª semanas após a antese foram selecionados quanto ao tamanho, cor da casca, ausência de injúrias e avaliados quanto à firmeza da polpa, teores de beta-caroteno, de açúcares solúveis totais e de pectinas total e solúvel, assim como quanto à atividade das enzimas pectinametilesterase (PME), poligalacturonase (PG), peroxidase (POD) e polifenoloxidase (PPO). Verificou-se que, com o avanço dos dias, após a antese nos frutos do pequizeiro, ocorre a síntese do beta-caroteno e de açúcares solúveis totais, redução da firmeza, solubilização das pectinas, ausência de PME,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Caryocar brasiliense Camb.; Fruto do cerrado; Amadurecimento; Qualidade. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013001200027 |
| |
|
|
|