Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical characteristics of pequi fruits (Caryocar brasiliense Camb.) native of three municipalities in the State of Goiás - Brazil Ciênc. Tecnol. Aliment.
Mariano-da-Silva,Samuel; Brait,Joys Dias de Assis; Faria,Francys Pimenta de; Silva,Sueli Maria da; Oliveira,Silvio Luis de; Braga,Paula Fernanda; Mariano-da-Silva,Fabiana Maria de Siqueira.
In order to assure that the use of cerrado fruits occur in a sustainable way, studies to investigate their characteristics are extremely relevant. In this context, the present study aims to describe some chemical parameters of pequi fruits picked in three municipalities in southwestern Goiás State (Jataí, Rio Verde, and Serranópolis). In each city, two populations of pequi trees - pequizeiros, denominated areas, were selected. In each area, eight trees were selected for the fruit to be picked. The contents of phosphorus, potassium, calcium, magnesium, nitrogen, zinc, and ether extract were determined in the samples. The results demonstrate differences between the chemical characteristics studied for the fruits picked in different areas, which does not seem...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pequi; Caryocar brasiliense; Chemical composition; Nutritional value.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612009000400011
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional