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Sousa,N.M.; Oliveira,J.S.; Silva,D.S.; Santos,E.M.; Medeiros,A.N.; Ramos,J.P.F.; Brito,E.A.. |
ABSTRACT This study aimed to evaluate the amount of fiber in the diet that is able to promote better use of nutrients in the diet of dairy goats when forage palm is the main source of roughage. Fifteen Alpine dairy goats were distributed in a 5 × 5 triple Latin square containing five treatments and five periods, and each treatment contained. We tested five diets composed of different contents of neutral detergent fiber from Tifton hay (NDFf) in the dry matter of rations containing forage palm: D1: 11.98%; D2: 18.31%; D3: 23.68%; D4: 28.76% and D5: 32.12% NDFf. The intake of dry matter, crude protein, neutral detergent fiber, non-fiber carbohydrates and ether extract decreased linearly with the increase in NDFf content. There was a linear increase of milk... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Effective fiber; Fat; Goats; Milk; Performance. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352018000501595 |
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Araújo,L.F.; Silva,F.L.H.; Brito,E.A.; Oliveira Júnior,S.; Santos,E.S.. |
Avaliou-se o processo de enriquecimento protéico da palma forrageira (Opuntia ficus-indica Mill) com levedura Sacharomyces cerevisiae em cultivo semi-sólido, visando melhorar o valor nutritivo da palma para ser utilizada na alimentação de ruminantes. A levedura foi utilizada nas concentrações de 1, 2 e 3% em base úmida no substrato formado pela palma forrageira, incubada em biorreatores durante 6, 12, 24 e 36 horas de fermentação. O delineamento experimental foi inteiramente ao acaso, em arranjo de parcelas subdivididas com quatro repetições. O conteúdo de proteína bruta quando se utilizou concentração de 3% de inóculo, no período de seis horas, aumentou de 4,4% na forma in natura para 10,4% após o processamento. Os teores protéicos na concentração de 1%... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Palma forrageira; Opuntia ficus-indica Mill; Cultivo semi-sólido; Proteína bruta. |
Ano: 2008 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352008000200019 |
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