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Phytogenic feed additives in piglets challenged with Salmonella Typhimurium R. Bras. Zootec.
Bruno,Daniel Gonçalves; Martins,Simone Maria Massami Kitamura; Parazzi,Larissa José; Afonso,Esther Ramalho; Del Santo,Tácia Antunes; Teixeira,Sergio de Mello Novita; Moreno,Andrea Micke; Moretti,Aníbal de Sant'Anna.
The effects of phytogenic feed additives on piglet performance and fecal score (FDD), as well as on lipid oxidation of pork meat were evaluated. One hundred and twenty crossbred weaned piglets were randomly assigned to six treatments according to a 2 × 3 factorial design with five replicates per treatment. Factors were: challenge with Salmonella Typhimurium at 35 days of age or no challenge, and three different additives (control (CTR), basal diet; phytogenic feed additives (PHY), basal diet plus 2000 ppm of phytogenic feed additives - Rosmarinus officinalis, Mentha piperita, Lippia sidoides and Porophyllum ruderale; and antimicrobial agent (ATB), basal diet plus 100 ppm of tylosin, 2000 ppm of zinc and colistin sulfate, 30 ppm in the pre-starter basal...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Diarrhea; Growth promoter; Lipid oxidation; Performance; Phytogenic compounds; Swine.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982013000200009
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Apparent digestibility of diets with different concentrations of lysine and energy in piglets with different body weights and post-weaning age R. Bras. Zootec.
Trindade Neto,Messias Alves da; Bruno,Daniel Gonçalves; Berto,Dirlei Antonio; Undi,Michael; Schammass,Eliana Aparecida.
The effects of body weight or age and dietary digestible lysine and metabolizable energy on apparent digestibility of energy and dry matter were evaluated in piglets after weaning. The animals were weaned at 21 days of age and distributed in two groups: 8.68 ± 0.76 kg at 28 days of age (weaned 7 days earlier); and 12.73 ± 0.99 kg at 35 days of age (weaned 14 days earlier). The pigs were allotted in digestibility cages in a completely randomized block design with the following factorial arrangements: 2 × 4 composed of two weight categories and four levels of digestible lysine (1.222; 1.305; 1.390 and 1.497%); and 2 × 3 composed of two weight categories and three levels of metabolizable energy (3,510; 3,700 and 3,830 kcal/kg rations). Digestible lysine was...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Digestible amino acid; Digestible energy; Nitrogen retention; Weaned.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000800022
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Estudo comparativo da eficiência de diferentes técnicas de mensuração da concentração espermática em suínos R. Bras. Zootec.
Vianna,Wagner Loesch; Bruno,Daniel Gonçalves; Namindome,André; Rosseto,Aline Campos; Rodrigues,Paulo Henrique Mazza; Pinese,Marcos Eduardo; Moretti,Aníbal de Sant'Anna.
A inseminação artificial (IA) em suínos é uma técnica cada vez mais utilizada na suinocultura moderna, pois propicia ao suinocultor vantagens quanto ao desempenho dos reprodutores, ao controle dos cruzamentos e à facilidade na introdução de material genético. Objetivando o aperfeiçoamento da técnica de IA, foram avaliadas a acurácia, a precisão e a robustez do Espermiodensímetro (ESPERMIO) e do Espectrofotômetro (ESPECTRO), em comparação à Câmara de Neubauer. Utilizaram-se 142 ejaculados, que revelaram concentrações espermáticas médias (em milhões de sptz/mL) e número médio de doses que poderiam ser produzidas, respectivamente, de 229,1 e 22,6; 185,0 e 18,5; 283,6 e 28,0 para a Câmara de Neubauer, o Espectrofotômetro e o Espermiodensímetro. O viés médio...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acurácia; Câmara de neubauer; Concentração espermática; Espectrofotômetro; Espermiodensímetro; Precisão.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982004000800017
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