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Bueno,Guilherme Wolff; Mattos,Bruno Olivetti de; Neu,Dacley Hertes; David,Fernanda Seles; Feiden,Aldi; Boscolo,Wilson Rogério. |
ABSTRACT: The present research aimed to investigate the stabil¬¬ity of pellets and phosphorus leaching of diets formulated for juveniles of Nile tilapia (Oreochromis niloticus), with different sources of phosphorus and different exposure times in water. Six diets were elaborated by varying the source of phosphorus (1 ‒ dicalcium phosphate (DP); 2 ‒ meat and bone meal (MBM); 3 ‒ poultry meal (PM); 4 ‒ anchovy meal (AM); 5 ‒ tilapia filleting industrial meal (TM); 6 ‒ calcined bone meal (CBM)) and, then, were submitted to four exposure times in water (5, 10, 15 and 20 minutes), with three replicates. Thus, 72 aquariums of 30‒liters were used, each being an experimental unit. All diets were evaluated for electrical conductivity of water, turgidity of... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Aquaculture; Aquafeed; Environmental impact; Phosphorus leaching; Water quality. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782019000600652 |
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Boscolo,Wilson Rogério; Signor,Arcangelo Augusto; Coldebella,Anderson; Bueno,Guilherme Wolff; Feiden,Aldi. |
Objetivou-se com o presente trabalho avaliar a inclusão da farinha de resíduo da indústria de filetagem de peixes em rações orgânicas para tilápias do Nilo (O. niloticus) na fase de crescimento, sobre o desempenho zootécnico (ganho de peso, conversão alimentar e sobrevivência), características de carcaça (rendimento de carcaça, tronco limpo, filé, gordura visceral, e índice hepatossomático) e composição química (umidade, proteína bruta, matéria mineral e extrato etéreo) dos peixes. Utilizaram-se 440 tilápias com média inicial de 84,11 ± 11,56 g de peso e 16,7 ± 0,80 cm de comprimento distribuídas em 20 tanques de 8 m³, em um delineamento inteiramente casualizado com cinco tratamentos e quatro repetições. Foram elaboradas cinco rações com níveis de 0; 4; 8;... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alimento orgânico; Fontes protéicas; Nutrição de peixes; Piscicultura organica. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902010000400024 |
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