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Performance and feed intake of beef heifers on rotational grazing of natural grassland receiving protein and energy supplement in cool season Ciência Rural
Kuinchtner,Bruno Castro; Quadros,Fernando Luiz Ferreira de; Jochims,Felipe; Casanova,Pedro Trindade; Dutra,Gabriela Machado; Ongaratto,Fernando; Carvalho,Régis Maximiliano Roos de.
ABSTRACT: The aim of this study was to evaluate the performance and feed intake of grazing beef heifers on two grazing intervals determined by thermal sum related to leaf elongation duration during cool season on natural grasslands. A complete randomized block design experiment with two treatments and three replications was conducted from May to September 2011 in the central part of the state of Rio Grande do Sul, Brazil. The treatments were two thermal sums calculated at 375 and 750 degrees-days (DD) to determine the intervals between grazing periods in a rotational grazing system. Thirty six beef heifers with average age of 18 months old and (initial body weight = 220±14kg) were used, all heifers received ground corn supplement at a rate of 5g kg-1 of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Animal production; Beef heifers rearing; Grazing system..
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000400651
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Beef heifers performance in natural grassland under continuous and rotational grazing in the autumn-winter Ciência Rural
Soares,Émerson Mendes; Quadros,Fernando Luiz Ferreira de; Carvalho,Régis Maximiliano Roos de; Oliveira,Leandro Bittencourt de; Jochims,Felipe; Dutra,Gabriela Machado; Fernandes,Augusto Miranda; Trindade,José Pedro Pereira; Ilha,Gustavo Freitas.
The aim of this study was to evaluate the performance of beef heifers in natural grassland under continuous and rotational grazing during the autumn-winter period. The treatments were distributed in a completely randomized design and conducted using the forage mass above eight cm and 50% of the leaf blades mass of tussocks. The animals were Brangus beef heifers with initial body weight of 258kg. The variables evaluated were available forage mass (FMa), leaf blades mass of tussocks (LBMt), real forage allowance (FAr), sward height of the lower stratum (HLS), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), organic matter digestibility (OMD), total digestible nutrients (TDN), average daily gain (ADG), body condition score (BCS), reproductive tract score...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pampa biome; Reproductive tract score; Grazing methods; Heifers rearing; Sward height..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015001001859
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Valor nutritivo de gramíneas nativas do Rio Grande do Sul/Brasil, classificadas segundo uma tipologia funcional, sob queima e pastejo Ciência Rural
Santos,Aline Bosak dos; Quadros,Fernando Luiz Ferreira de; Rossi,Guilherme Ebling; Pereira,Liana Pereira de; Kuinchtner,Bruno Castro; Carvalho,Régis Maximiliano Roos de.
Visando a avaliar o valor nutritivo e a consistência da classificação em tipos funcionais, foram utilizados os indicadores proteína bruta e digestibilidade in vitro de lâminas foliares de algumas das principais gramíneas nativas do centro do RS. As espécies foram avaliadas sob manejos de queima e pastejo: área excluída de pastejo não queimada (ENQ), área excluída de pastejo queimada (EQ), área pastejada não queimada (PNQ) e área pastejada queimada (PQ), no período entre setembro/2007 e maio/2008 em área experimental da Universidade Federal de Santa Maria. A proteína bruta variou de 4,5 a 10,7% e a digestibilidade apresentou maior variação, entre 37 a 69%. O pastejo afetou positivamente o teor de proteína bruta das espécies (7,9% em área pastejada contra...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Digestibilidade; Fogo; Pastagem natural; Proteína bruta; Qualidade.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013000200025
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