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Ocimum basilicum essential oil combined with deltamethrin to improve the management of Spodoptera frugiperda Ciência e Agrotecnologia
Silva,Sérgio Macedo; Cunha,João Paulo Arantes Rodrigues da; Carvalho,Stephan Malfitano de; Zandonadi,César Henrique Souza; Martins,Rafael Castro; Chang,Roberto.
ABSTRACT For an important and expensive crop such as corn, the resistance of Spodoptera frugiperda J.E. Smith to various pesticides has led to research throughout the world for a potential insecticide from a natural source. For the management of pest resistance, natural compounds associated with synthetic insecticides can be a promising tool because they can reduce the application of the synthetics molecules while maintaining their effectiveness and promoting the control of the pests. Linalool is a potential insecticide that is easily obtained because it is found in high concentrations in the essential oil of Ocimum basilicum L. Therefore, the present study aimed to evaluate the toxicity of this essential oil and its combination with deltamethrin to...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Natural insecticides; Linalool; Fall armyworm; Pyrethroid; Synergism..
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542017000600665
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Análise de compostos bioativos, grupos ácidos e da atividade antioxidante do café arábica (Coffea arabica) do cerrado e de seus grãos defeituosos (PVA) submetidos a diferentes torras Ciênc. Tecnol. Aliment.
Morais,Sérgio Antônio Lemos de; Aquino,Francisco José Tôrres de; Nascimento,Evandro Afonso do; Oliveira,Grasielle Silva de; Chang,Roberto; Santos,Neide Carolina dos; Rosa,Gabriel Marques.
O presente trabalho estudou os compostos bioativos (ácidos clorogênicos, trigonelina, cafeína, fenóis totais e proantocianidinas), grupos hidroxila ácidos e atividade antioxidante de um café arábica proveniente do Cerrado Mineiro e de seu PVA (grãos pretos, verdes e ardidos). As amostras foram preparadas nas torras clara (180 ± 10 °C; 6,0 ± 1,0 minutos), média (180 ± 10 °C; 8,0 ± 1,0 minutos) e escura (180 ± 10 °C; 10,0 ± 1,0 minutos). Considerando-se a média das três torras do café e do PVA, a diferença observada no teor de todos os constituintes acima não foi significativa (p > 0,05), exceto com o teor de grupos hidroxila ácidos que foi ligeiramente superior no PVA e cafeína calculada pelo método semiquantitativo que foi superior no café. Portanto,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: DPPH.; CE50; Café do cerrado; Café torrado.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612008000500031
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