Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Quality of ‘Oso Grande’ strawberries is affected by O2, CO2 and N2O concentrations during controlled atmosphere storage Bragantia
Cunha Junior,Luis Carlos; Morgado,Cristiane Maria Ascari; Jacomino,Angelo Pedro; Trevisan,Marcos José; Parisi,Marise Cagnin Martins; Corrêa,Gilmarcos de Carvalho; Teixeira,Gustavo Henrique de Almeida.
ABSTRACT Consumers around the world appreciate strawberries for their taste. They have low calories and high concentrations of soluble fibers, vitamin C and flavonoids. This paper verified the combined effect of O2, CO2, and N2O levels on ‘Oso Grande’ strawberries stored at 10° C, under controlled atmosphere (CA). Five different gas mixtures were used: 0.03 kPa CO2 + 20 kPa O2, 80 kPa N2O + 20 kPa O2, 90 kPa O2 + 10 kPa N2, 60 kPa O2 +40 kPa CO2, and 20 kPa O2 + 20 kPa CO2 + 60 kPa N2O. The lowest incidence of postharvest decay was observed with treatment20 kPa O2 + 20 kPa CO2 + 60 kPa N2O, followed by 80 kPa N2O +20 kPa O2 and 90 kPa O2 + 10 kPa N2. The treatment 60 kPa O2 + 40 kPa CO2 induced an increase in the production of acetaldehyde and ethanol, and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fragaria x ananassa Duch; Acetaldehyde; Ethanol; Multivariate analysis.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0006-87052019000200274
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional