|
|
|
|
|
Salomão,B.M.; Valadares Filho,S.C.; Villela,S.D.J.; Santos,S.A.; Costa e Silva,L.F.; Rotta,P.P.. |
Foram avaliados o consumo, as digestibilidades totais e ruminais e as taxas de digestão (kd) e de passagem (kp) ruminal dos nutrientes de dietas constituídas de cana-de-açúcar in naturae diferentes níveis de concentrado. Utilizaram-se cinco bovinos mestiços, fistulados no rúmen, com peso corporal inicial de 300±50kg, distribuídos em delineamento em quadrado latino 5x5. As dietas experimentais foram constituídas de: 1) 100% cana-de-açúcar in natura(CA); 2) 80% de CA + 20% de concentrado (C); 3) 60% de CA + 40% de C; 4) 40% de CA + 60% de C; e 5) 20% de CA + 80% de C. Os dados foram analisados utilizando-se o procedimento MIXED do SAS (versão 9.1), bem como análise de regressão e 5% como nível crítico de probabilidade para o erro tipo I. O consumo de matéria... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Consumo; Taxa de passagem; Eficiência microbiana. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352015000401077 |
| |
|
|
Azevêdo,J.A.G.; Valadares Filho,S.C.; Pina,D.S.; Detmann,E.; Pereira,L.G.R.; Valadares,R.F.D.; Fernandes,H.J.; Costa e Silva,L.F.; Benedeti,P.B.. |
Fifty-seven by-products were collected from regions throughout Brazil. Chemical composition, in vitro neutral detergent fiber digestibility (IVNDFD), and total digestible nutrients (TDN) were determined with the objective of grouping by-products with similar nutritional characteristics. The by-products belonging to group one (G1) presented the highest content of neutral detergent fiber exclusive of ash and nitrogenous compounds [aNDFom(n)] and lowest energy content, with 42.5% and 38.8% of IVNDFD and TDN, respectively. A new cluster analysis was carried in order to better characterize G2 by-products, six subgroups (SGs) were established (SG1 to SG6). SG1 by-products had the highest and the lowest values for lignin and TDN, respectively. SG2 by-products had... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alternative feed; Nutritive value; Residues; Waste. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352012000500024 |
| |
|
|
|