Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Morphometry of fruits and morphology of seedlings of Vitex montevidensis Cham. Sci. Agrar.Paran. / SAP
Dias, Glaucia Bravo; Malavasi, Marlene de Matos; Ferreira, Roberio Anastácio; Malavasi, Ubirajara Contro.
The study aimed to characterize fruits and seeds of Vitex montevidensis Cham during maturation. Fruits were harvested weekly according to maturation stage. Fruit morphological parameters included type, dehiscence, form, color, texture and pericarp consistency. Seed morphological parameters were type, color, dimensions, texture, form, structures and embryo characteristics. Results indicated that V. montevidensis fruit is nuculanio, indehiscent, globoso or ovoid, fleshy and with color varying according to maturation stages. The pyrenes are ovoids with four loculus with only one bearing a seed. The seed coat is beige with a papyraceae consistency when dry or membranaceae when hydrated. The hilum is heterochrom showing a dark brown color. 
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Tarumã; Semente; Espécie lenhosa nativa; Biometria.
Ano: 2013 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/7106
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional