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Fernandes,André Luís Teixeira; Santinato,Roberto; Lessi,Ricardo; Yamada,Antonio; Silva,Vantuir A.. |
Com o objetivo de se estudar o desenvolvimento vegetativo e produtivo de uma lavoura de café nas condições de Planaltina de Goiás, GO, instalou-se um experimento numa lavoura de café Mundo Novo, recepada, onde foram comparados diferentes períodos de déficit hídrico (DH) e aplicação de variados produtos granulados no solo. Com avaliações de produção para os anos de 1995, 1996 e 1997, observou-se que, sob irrigação total e sem déficit hídrico, a cultura apresentou a maior produtividade, com acréscimos de até 100% quando comparada com o tratamento sem irrigação. Quanto aos granulados, independentemente do tratamento de irrigação, verificou-se melhor desempenho da associação triadimenol + dissulfoton, com aumentos de produtividade de 20 a 25%. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Coffea arabica L.; Deficiência hídrica; Granulados de solo. |
Ano: 2000 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662000000300012 |
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Fernandes,André Luís Teixeira; Rodrigues,Guilherme Pádua; Testezlaf,Roberto. |
Fertirrigation of melon still presents problems in relation to the type of the fertilizer used, mainly the biofertilizers. This experiment, installed in Uberaba, MG, Brazil, in a plastic module greenhouse of 768 m², tested treatments consisting of the conventional mineral fertirrigation and the organic fertirrigation, using two frequencies: daily and weekly. The best yields were obtained with daily fertilizer application, with superiority in relation to biofertilizers, with yield of 45.5 t ha-1 of fruit. This value was higher as compared to chemical products, that lead to a yield of 42.4 t ha-1. The weekly fertigation had lower productivities, and in this case, the biofertilizers also overcame the mineral, on the average 2.0 t ha-1. The best melon soluble... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Cucumis melo; Biofertilizers; Fruit quality. |
Ano: 2003 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162003000100022 |
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Vicente,Marcelo Rossi; Mantovani,Everardo Chartuni; Fernandes,André Luís Teixeira; Neves,Júlio César Lima; Figueredo,Edmilson Marques; Delazari,Fábio Teixeira. |
ABSTRACT The development of coffee plant root system changes when subjected to drip irrigation and fertigation. This work aimed to evaluate the effects of different levels of fertigation on the development of coffee root system by drip irrigation in western Bahia. The experiment was carried out with Catuaí Vermelho IAC 144 coffee plants, of about 3.5 years of age, in the “Café do Rio Branco” farm, located in Barreiras - BA, and consisted of a complete randomized blocks design with 3 replicates. Treatments consisted of three levels of nitrogen and potassium fertilization (900/800, 600/500 and 300/250 kg ha-1 year-1 N and K2O), weekly distributed, by means of fertigation, throughout the process. After the fourth harvest, coffee root system was evaluated, and... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Coffea arabica L.; Irrigation; Nitrogen fertilization; Potassium fertilization.. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542017000100072 |
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