Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cheese whey exploitation in Brazil: a questionnaire survey Ciênc. Tecnol. Aliment.
TRINDADE,Monika B.; SOARES,Bruna C. V.; SCUDINO,Hugo; GUIMARÃES,Jonas T.; ESMERINO,Erick A.; FREITAS,Mônica Q.; PIMENTEL,Tatiana C.; SILVA,Marcia Cristina; SOUZA,Simone L. Q.; ALMADA,Rafael B.; CRUZ,Adriano G..
Abstract This study aimed to carry out a diagnosis of the cheese whey exploitation by the Brazilian dairy industry using a questionnaire survey. The dairy industries (n=100) were mainly from Southeast (55%) and South (25%) regions and supervised by the Federal Inspection System (80%). Most of them produced (67%) and processed (60%) sweet cheese whey, using it in whey dairy beverages (60%), Ricotta (20%), whey concentrate (15%), and milk blends (5%), which were resold for supermarkets (53%) or industries (20%). However, 27% of the industries discard whey in the effluent treatment system or use as animal feed, suggesting a market for using this by-product.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cheese whey; Exploitation; Brazil; Survey.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000300788
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional