Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Drying kinetics of atemoya pulp AGRIAMBI
Galdino,Plúvia O.; Figueirêdo,Rossana M. F. de; Queiroz,Alexandre J. de M.; Galdino,Pablícia O..
ABSTRACT This study was conducted in order to obtain drying curves of whole atemoya pulp through the foam-mat drying method. The suspension was prepared with whole atemoya pulp mixed with 2% of Emustab® and 2% of Super Liga Neutra® with mixing time of 20 min, and dried in a forced-air oven at different temperatures (60; 70 and 80 °C) and thicknesses of the foam layer (0.5, 1.0 and 1.5 cm). The drying rate curves were plotted against the water content ratio and the semi-theoretical models of Henderson & Pabis, Page and Midilli were used. All tested models showed coefficient of determination (R2) above 0.993, and the Midilli model showed the best fit for all conditions. Drying curves were affected by temperature and layer thickness.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Annona cherimoya Mill. x Annona squamosa L.; Dehydration; Modeling.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662016000700672
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Stability of cactus-pear powder during storage AGRIAMBI
Galdino,Plúvia O.; Figueirêdo,Rossana M. F. de; Queiroz,Alexandre J. de M.; Galdino,Pablícia O.; Fernandes,Tâmila K. da S..
ABSTRACT The stability of cactus-pear powder, obtained by the process of spray drying for 40 days, was evaluated under controlled conditions of relative air humidity (83%) and temperature (25 and 40 °C). The whole pulp was characterized with regard to its physico-chemical parameters: pH, total titratable acidity, soluble solids, water content, total solids, ashes, reducing sugars, total sugars, non-reducing sugars, luminosity, redness, yellowness and water activity. The stored samples in powder were evaluated every 10 days for water content, water activity, total titratable acidity and color (luminosity, redness and yellowness). The whole pulp was slightly acidic and perishable, due to the high water content. During storage, the packages did not prevent...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Opuntia ficus indica Mill.; Dehydration; Conservation.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662016000200169
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Qualidade da produção da bananeira Nanicão em função do uso de biofertilizantes AGRIAMBI
Santos,José G. R. dos; Andrade,Raimundo; Galdino,Pablícia O.; Linhares,Ayonna S. F.; Maia,Paloma M. E.; Lima,Antonio S. de.
Com esta pesquisa objetivou-se estudar os efeitos de 5 doses de 4 diferentes tipos de biofertilizante na produção da bananeira Nanicão, em 3 ciclos sucessivos. O experimento foi conduzido em condições de campo, na Escola Agrotécnica do Cajueiro, no município de Catolé do Rocha, estado da Paraíba, Brasil. O solo da área é classificado como Neossolo Flúvico, com textura franco arenosa. O experimento foi conduzido entre os meses de junho de 2008 a junho de 2011. O delineamento experimental adotado foi o de blocos casualizados com 20 tratamentos no esquema fatorial 5x4 (doses x tipos) de biofertilizantes, com quatro repetições. Os resultados mostram que os tipos de biofertilizante não afetaram as variáveis de qualidade da produção; o comprimento e o diâmetro...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Musa spp.; Adubação orgânica; Soro.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662014000400005
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional