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Brazil,Crislane; Oliveira,Débora Francielly de; Duarte,Rafael Augusto; Galo,Juliana Minardi; Lucchetta,Luciano; Santos,Eder da Costa dos; Hashimoto,Elisabete Hiromi. |
Abstract The β-Glucans content has straight influence on the quality of malt and beer, mainly during the filtration step. Barley presenting high β-Glucan content demands longer germination time at malting. The application of commercial β-Glucanase is an alternative to accelerate the process and preserve the quality of malt. This work aimed to evaluate the effect of commercial β-Glucanase addition in malt produced within reduced germination time (64 h). Micro-malting was conducted with BRS-Caue and Elis barley cultivars at germination time 64 h and 96 h. The β-Glucanase concentration applied were 0, 25, 50 and 100 mg.kg-1. Barley, malt and wort samples were analyzed to check their physical-chemical features. Beers were produced with BRS-Caue malt and the... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Β-glucans; Germination time; Commercial enzyme. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132019000100222 |
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Fornari,Darci Carlos; Streit Junior,Danilo Pedro; Galo,Juliana Minardi; Guerreiro,Luís Jayme; Povh,Jayme Aparecido; Barrero,Nelson Mauricio Lopera; Oliveira,Diego de; Ribeiro,Ricardo Pereira. |
The objective of this work was to evaluate the effect of different cryoprotectants on the viability of dourado (Salminus brasiliensis) embryos. Ten cryoprotectant solutions were tested. For each solution, 300 embryos were selected at the closing of the blastopore stage, and 300 more embryos were used as a negative control. After cooling (-8ºC for 6 hours), the embryos were rehydrated directly in the incubator until hatching. The best result is obtained with the cryoprotectant solution containing 9% methanol associated with 17% sucrose, resulting in a larvae hatching rate of 67.06%. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/report |
Palavras-chave: Salminus brasiliensis; Cryopreservation; Fish embryo; Embryo preservation; Larvae eclosion. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2013000800060 |
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Streit Júnior,Danilo Pedro; Digmayer,Melanie; Ribeiro,Ricardo Pereira; Sirol,Rodolfo Nardez; Moraes,Gentil Vanini de; Galo,Juliana Minardi. |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a taxa de eclosão de larvas de pacu (Piaractus mesopotamicus), após o resfriamento dos embriões a -8ºC durante seis horas, utilizando soluções crioprotetoras, para obter um protocolo de resfriamento para a espécie. Utilizaram-se 2.400 embriões em estádio de pós-gástrula, em sete tratamentos de soluções crioprotetoras, mais um controle, com três repetições, em delineamento inteiramente casualizado. Os crioprotetores etilenoglicol e geléia real foram inapropriados. A substituição de 50% da sacarose não produziu resultados positivos. A combinação metanol (9%) e sacarose (17,5%) possibilitou eclosão de 69,2%, sendo recomendada para o resfriamento a -8ºC de embriões de pacu por seis horas. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Piaractus mesopotamicus; Crioprotetor; Embrião de peixe; Refrigeração; Taxa de eclosão. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2007000800018 |
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