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Desmit, Xavier; Lacroix, Geneviève; Thieu, Vincent; Menesguen, Alain; Dulière, Valerie; Campuzano, Francisco; Billen, Gilles; Neves, Ramiro; Lancelot, Christiane; Gypens, Nathalie; Dussauze, Morgan; Garnier, Josette; Silvestre, Marie; Passy, Paul; Lassaletta, Luis; Guittard, Gabriel; Théry, Sylvain; Thouvenin, Benedicte; Garcia, Carla; Pinto, Ligia; Sobrinho, Joao; Mateus, Marco; Ascione Kenov, Isabella. |
One of the leading challenges in marine science and governance is to improve scientific guidance of management measures to mitigate eutrophication nuisances in the EU seas. Too few approaches integrate the eutrophication process in space (continuum river-ocean) and in time (past, present and future status). A strong need remains for (i) knowledge/identification of all the processes that control eutrophication and its consequences, (ii) consistent and harmonized reference levels assigned to each eutrophication-related indicator, (iii) identification of the main rivers directly or indirectly responsible for eutrophication nuisances in specific areas, (iv) an integrated transboundary approach and (v) realistic short term and long term nutrient reduction... |
Tipo: Text |
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Ano: 2015 |
URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00292/40301/38750.pdf |
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Garcia, Carla; Menegassi, Tainara; Souza, Kamila Cardozo de; Faria, Cacilda Márcia Rios. |
A viticultura no Brasil pode ter sua expansão limitada devido à ocorrência de doenças como a mancha-das-folhas de videira causada pelo fungo Pseudocercospora vitis. Diante do exposto, objetivou-se com o presente trabalho avaliar o efeito fungitóxico da suspensão miceliada aquosa (SMA) do cogumelo Agaricus brasiliensis no crescimento micelial e na esporulação de P. vitis. Foram adicionadas ao meio de cultura BDA (batata-dextrose-ágar) as doses de 0, 1, 5, 10, 15 e 20% de SMA (com e sem adição de antibiótico no meio de cultura). Posteriormente repicou-se um disco de 8 mm de diâmetro de micélio de P. vitis no centro de cada placa de Petri. Na sequência foram incubadas em câmara de crescimento (BOD) a 25 ±1°C. Passados 48 h da montagem do experimento,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
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Ano: 2019 |
URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/20767 |
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