Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
PHYSIC-CHEMICAL QUALITY OF SECOND CROP CORN AS A FUNCTION OF TIME BETWEEN HARVEST AND DRYING REA
Andrade,José C. de; Goneli,André L. D.; Hartmann Filho,Cesar P.; Goes,Rafael H. de T. E B. de; Gonçalves,Alexandre A..
ABSTRACT: The gap in the storage industry has brought a series of problems for the agro industrial market today, as its ability to directly infer the quality of newly collected material. The present study was carried out with the objective of evaluating the quality of second crop corn harvested with different water contents depending on the period until drying. The corn grains were harvested with moisture contents of approximately 28.5; 22.4; 21 and 19%, and subjected to temporary storage for ten days, simulating the time between harvest and drying. In the period, every two days the quality was evaluated by determining the specific mass, electrical conductivity, color, crude protein content, ethereal extract, ashes and carbohydrates. Based on the obtained...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Zea mays L.; Grain quality; Post-harvest.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162017000501004
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical properties of safflower grains. Part I: Geometric and gravimetric characteristics AGRIAMBI
Martins,Elton A. S.; Goneli,André L. D.; Hartmann Filho,Cesar P.; Mauad,Munir; Siqueira,Valdiney C.; Gonçalves,Alexandre A..
ABSTRACT Safflower is an oil crop and its oil can be used for food and industrial purposes. However, there is little information about the physical properties of these grains, which is important for the planning and execution of post-harvest stages. Thus, this study was carried out with the aim of evaluating the effect of drying on the main physical properties of safflower grains. Safflower grains were harvested with an initial moisture content of approximately 0.445 decimal d.b. (dry basis) and subjected to drying in an oven with forced air circulation at 40 °C, until the grains reached a final moisture content of 0.073 ± 0.008 decimal d.b. During the drying, bulk density and true density, porosity, thousand-grain mass, circularity, sphericity, projected...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carthamus tinctorius L.; Bulk density; Shape of grains.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662017000500344
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Propriedades físicas dos grãos de amendoim durante a secagem AGRIAMBI
Araujo,Willian D.; Goneli,André L. D.; Souza,Cristiano M. A. de; Gonçalves,Alexandre A.; Vilhasanti,Henrique C. B..
Objetivou-se, com o presente trabalho, avaliar o efeito da secagem sobre as características físicas dos grãos de amendoim. Foram utilizados grãos de amendoim com teor inicial de água de aproximadamente 0,56 decimal (base seca) e submetidos à secagem com temperatura de 40 ºC. Foram determinadas as propriedades físicas: massa específica aparente, massa específica unitária, porosidade intergranular, massa de mil grãos, esfericidade, circularidade, área projetada, área superficial e a relação superfície/volume. Com base nos resultados obtidos conclui-se que a redução do teor de água proporcina redução em todas as propriedades físicas dos grãos de amendoim com exceção da porosidade e da relação superfície/volume que tiveram seus valores aumentados com a redução...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Arachis hypogaea L.; Massa específica aparente; Porosidade; Teor de água; Esfericidade.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662014000300006
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical properties of safflower grains. Part II: Volumetric shrinkage AGRIAMBI
Martins,Elton A. S.; Goneli,André L. D.; Gonçalves,Alexandre A.; Hartmann Filho,Cesar P.; Rech,Jerusa; Oba,Guilherme C..
ABSTRACT Agricultural products usually have their size reduced during the drying process. The quantification of the reduction in the dimensions is important for the development and optimization of equipment for the post-harvest of the product. The aim of the present study was to evaluate the effect of the variation in the moisture content during drying on the volumetric shrinkage of safflower grains and their respective axes. Safflower grains were harvested with an initial moisture content of approximately 0.445 decimal d.b. (dry basis) and subjected to drying in an oven with forced air circulation at 40 °C, until the grains reached a final moisture content of 0.073 ± 0.008 decimal d.b. During drying, the contraction of the axes, unit volumetric shrinkage...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carthamus tinctorius L.; Volume; Water content.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662017000500350
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional