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Test of exudates color hues for evaluating the physiological potential of coffee (Coffea arabica L.) seeds Rev. bras. sementes
Hilst,Paulo Cesar; Dias,Denise Cunha Fernandes dos Santos; Alvarenga,Eveline Mantovani; Souza,Bruna Luiza de.
Coffee seeds have slow and irregular germination, losing fast their viability during storage, and the standard germination test of these seeds requires at least 30 days. Besides, the results may not reflect the actual physiological quality of these seeds. The objective of this work was to develop a fast and practical test for evaluating the viability of coffee seeds, which is based on the interpretation of different color hues of exudates from seeds. Coffee seeds of the cultivar Catuai 44 from six lots were submitted to germination, accelerated aging, and electrical conductivity tests. In the exudates color hue test, coffee seeds without the parchment and the silvery pellicle (four replications of 10 seeds each) were distributed on top of paper towels...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Leaching; Seed quality; Seed analysis; Germination; Vigor.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-31222012000200004
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Teste de condutividade elétrica para avaliação do vigor de sementes de cebola Rev. bras. sementes
Dias,Denise Cunha Fernandes dos Santos; Bhering,Maria Carmen; Tokuhisa,Dai; Hilst,Paulo Cesar.
O teste de condutividade elétrica tem potencial para ser utilizado no controle de qualidade de sementes de hortaliças. No entanto, há fatores que podem afetar os resultados, sendo necessários ajustes na metodologia para obtenção de informações consistentes. O trabalho objetivou avaliar o efeito do teor de água das sementes, volume de água e período de embebição na sensibilidade do teste de condutividade elétrica para avaliação do vigor de sementes de cebola, cultivar Baia Periforme. A condutividade elétrica foi avaliada após 2, 4, 6, 8, 24 e 48 horas de embebição, utilizando-se quatro subamostras de 50 sementes, com teores de água de 10, 15 e 20%, imersas em 25 e 50mL de água, a 25ºC. Também foram conduzidos os testes de germinação, primeira contagem de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Allium cepa; Potencial fisiológico; Lixiviação.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-31222006000100022
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