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EFFECT OF SHOOT AND BUNCH DENSITY ON YIELD AND QUALITY OF ‘SUGRAONE’ AND ‘THOMPSON SEEDLESS’ TABLE GRAPES Rev. Bras. Frutic.
LEÃO,PATRÍCIA COELHO DE SOUZA; LIMA,MARIA AUXILIADORA COELHO DE.
ABSTRACT This study aimed to evaluate the effect of shoot and bunch density through thinning practices on yield components and quality of ‘Thompson Seedless’ and ‘Sugraone’ grapevines in the São Francisco River valley. The experiments were carried out during two growing seasons (2010 and 2012) in commercial vineyards of Lagoa Grande, state of Pernambuco, Brazil. Treatments were a split plot represented by three shoot densities and three bunch densities in a random block design. The yield of ‘Thompson Seedless’ grapevine was up to 25.9% higher in plants kept with 6 bunches.m-2, reaching 20.7 and 27.0 kg.plant-1, in the 2010 and 2012 crop years, respectively. Although effects on yield were not observed in ‘Sugraone’ cultivar, bunch and berry mass was higher...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Seedless grapes; Vitis vinifera L.; Shoot removal; Thinning.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452017000400705
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INFLUÊNCIA DO ÁCIDO GIBERÉLICO NA FISIOLOGIA E QUALIDADE DA VIDEIRA CV SWEET CELEBRATION NO SUBMÉDIO SÃO FRANCISCO Rev. Bras. Frutic.
SANTOS,LAÍSE DE SOUSA; RIBEIRO,VALTEMIR GONÇALVES; LIMA,MARIA AUXILIADORA COELHO DE; SOUZA,ESSIONE RIBEIRO; SHISHIDO,WILSON KENJI.
RESUMO O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito da aplicação de doses únicas e fracionadas de ácido giberélico nas trocas gasosas e fotossíntese e na qualidade de cachos da uva cv. Sweet Celebration, no Submédio São Francisco. O delineamento experimental foi o em blocos ao acaso, com 10 tratamentos (testemunha; uma, duas ou três aplicações de 10 mg.L-1; uma, duas ou três aplicações de 15 mg.L-1; uma única aplicação de 20 mg.L-1, de 30 mg.L-1ou de 45 mg.L-1), com quatro repetições, e parcelas constituídas por três plantas. O ácido giberélico, aplicado na fase de bagas com 8 mm, aumentou a massa e as dimensões das uvas, sem influenciar no teor de sólidos solúveis e na acidez titulável. Contudo, maiores massa (9,41 g), comprimento (26,8 mm) e volume...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Trocas gasosas e fotossíntese; Adaptação de cultivares; Reguladores vegetais.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452015000400827
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