Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Use of colour parameters for roasted coffee assessment Ciênc. Tecnol. Aliment.
Bicho,Natalina Cavaco; Leitão,António Eduardo; Ramalho,José Cochicho; Lidon,Fernando Cebola.
Fast and non-destructive indicators were evaluated as tools to measure the technological quality of Arabica and Robusta coffee. Accordingly, considering the roasting intensity in highly valuable commercial samples, volume, mass, apparent density, moisture, total ash, ash insoluble in hydrochloric acid, and ether extract were characterized. The chromatic parameters L*, C*, Hº were measured using illuminants D65 and C. It was found that in roasted coffee beans, the parameters L*, C*, Hº, and coordinate b* had an antagonist interaction due to an increase in the roasting intensity, whereas after milling, only L* and Hº decreased progressively. Considering that the parameters L* and Hº followed similar patterns using both illuminants, D65 and C, it can be...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Arabica coffee; Chromatic parameters; Robusta coffee.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612012000300004
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional