Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Differences in the antimicrobial susceptibility profiles of Moraxella bovis, M. bovoculi and M. ovis BJM
Maboni,Grazieli; Gressler,Leticia T.; Espindola,Julia P.; Schwab,Marcelo; Tasca,Caiane; Potter,Luciana; Vargas,Agueda Castagna de.
The aim of this study was to determine the differences in the antimicrobial susceptibility profiles of Moraxella bovis, M. bovoculi and M. ovis. Thirty-two strains of Moraxella spp. isolated from cattle and sheep with infectious keratoconjunctivitis were tested via broth microdilution method to determine their susceptibility to ampicillin, cefoperazone, ceftiofur, cloxacillin, enrofloxacin, florfenicol, gentamicin, neomycin, oxytetracycline and penicillin. The results demonstrated that Moraxella spp. strains could be considered sensitive for most of the antimicrobials tested in this study, but differences between the antimicrobial susceptibility profiles of these three Moraxella species were found. M. bovis might differ from other species due to the higher...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bacterial resistance; Broth microdilution; Eye disease.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822015000200545
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Atividade antimicrobiana de óleos essenciais de condimentos frente a amostras de Escherichia coli isoladas de aves e bovinos Ciência Rural
Santurio,Deise Flores; Costa,Mateus Matiuzzi da; Maboni,Grazieli; Cavalheiro,Carlos Pasqualin; Sá,Mariangela Facco de; Dal Pozzo,Marcelo; Alves,Sydney Hartz; Fries,Leadir Lucy Martins.
A discutida questão da substituição do uso de antibacterianos em rações (promotores de crescimento) requer urgentes alternativas. Face às necessidades de inibidores microbianos nesses alimentos, os óleos essenciais (OES) se constituem em alternativa, sob avaliação. Neste estudo, avaliou-se a atividade antimicrobiana dos OES de Origanum vulgare (orégano), Thymus vulgaris (tomilho), Cinnamomum zeylanicum (canela), Lippia graveolens (orégano mexicano), Zingiber officinale (gengibre), Salvia officinalis (sálvia), Rosmarinus officinalis (alecrim) e Ocimum basilicum (manjericão) frente a amostras de Escherichia coli isoladas de fezes de aves (n=43) e de bovinos (n=36). A concentração inibitória mínima (CIM) e a concentração bactericida mínima (CBM) foram...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Escherichia coli; Óleos essenciais; Atividade antimicrobiana.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782011000600021
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Temporal profile of antimicrobial resistance exhibited by strains of Staphylococcus spp. isolated from cases of bovine mastitis for 20 years (1992-2011) Ciência Rural
Kowalski,Ananda Paula; Maboni,Grazieli; Espindola,Julia Pires; Foletto,Ariane; Bandeira Junior,Guerino; Pötter,Luciana; Botton,Sônia de Avila; Vargas,Agueda Castagna de.
Records of in vitro susceptibility tests performed between 1992 and 2011 were retrospectively reviewed in order to evaluate the dynamic profiles of possible changes in antimicrobial resistance of Staphylococcus spp. isolated from milk samples of cows with mastitis during two decades. The results of 2,430 isolates tested by disk diffusion technique for susceptibility to oxacillin, penicillin, ampicillin, cephalexin, norfloxacin, tetracycline, sulfazotrim, gentamicin, and neomycin were analysed. Comparisons were performed between the percentages of resistance to antimicrobials and their classes and also between the decades studied. Additionally, the possible tendency or changes in the behaviour of these pathogens against the major drugs used in the last two...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cows; Milk; Staphylococcus spp.; Susceptibility; Surveillance.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015000601035
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional