|
|
|
|
|
Kröning,A.B.; Costa,O.A.D.; Farias,P.P.; Martins,L.A.; Ott,O.G.; Macari,S.; Ferreira,O.G.L.. |
ABSTRACT The objective of work was to study the productive profile of perennial peanut in a rotational stocking environment under different criteria. The treatments corresponded to pre-grazing height of 14 and 18cm or 95% of light interception (LI) distributed in a completely randomized design. The studied variables were forage mass, percentage of structural components, forage mass and the structural components in the lower and upper canopy strata. The entrance criterion of 18cm in height, despite having higher forage mass, presented lower percentage of leaves and higher percentage of stems and forage losses. The criteria of 14cm and 95% light interception presented similar production between them and the highest rate of forage accumulation. In all... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Forage mass; Light interception; Lower stratum; Upper stratum. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352019000300997 |
| |
|
|
Carvalho,S.; Pires,C.C.; Macari,S.; Lopes,J.F.; Moro,A.B.; Venturini,R.S.; Lins,A.; Teixeira,R.S.. |
Avaliou-se o efeito de dietas contendo diferentes teores de borra de soja sobre o consumo de nutrientes, o ganho de peso, as características de carcaça e os componentes do peso vivo de cordeiros terminados em confinamento. Foram utilizados 25 cordeiros, machos, castrados, da raça Texel, distribuídos aleatoriamente em cinco tratamentos compostos por proporções de 0%, 2,89%, 5,77%, 8,65% ou 11,55% de borra de soja na matéria seca das dietas. Houve redução linear do consumo de nutrientes, com exceção do consumo de extrato etéreo, que aumentou linearmente. O peso vivo ao abate, o ganho de peso diário, os pesos e rendimentos de carcaça quente e fria, e os pesos de perna e de costilhar diminuíram linearmente, ao passo que as proporções de rúmen e do trato... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Ovino; Carcaça; Carne. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352014000100035 |
| |
|
|
|