Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
EFFECT OF TRANSPORTATION DISTANCE ON WEIGHT LOSSES IN PIGS FROM DEHYDRATION REA
Machado,Sivanilza T.; Nääs,Irenilza De A.; Mollo Neto,Mario; Vendrametto,Oduvaldo; Reis,João G. M. Dos.
ABSTRACT: The increasing of global demand for food has required more efficiency in the production process. Transportation represents a source of body dehydration for pigs transported from farm to slaughterhouses. This study aimed to evaluate the effects of the distances on the body dehydration of pigs transported to slaughter in tropical conditions. We analyzed 350 pigs shipments with a total of 68,588 heads using statistical software SAS by anova, means and corr procedures. The results showed a liveweight loss estimated at 12% which was increased gradually as the distance increased as pigs were deprived of water for a long time. The most cost-effective distance for the pigs' transportation under tropical condition is within the range below 100 km, where...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pre-slaughter logistics; Tropical conditions; Live weight losses; Animal welfare.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162016000601229
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
SOWS AND PIGLETS THERMAL COMFORT: A COMPARATIVE STUDY OF THE TILES USED IN THE FARROWING HOUSING REA
Machado,Sivanilza T.; Nääs,Irenilza De A.; Reis,João G. M. Dos; Caldara,Fabiana R.; Santos,Rodrigo C..
ABSTRACT The global animal production is increasing as expected to meet world demand for food, especially for meat products. This research aimed to investigate the effect of two types of roofs (clay and fiber-cement tiles) in a tropical area on the thermal comfort of farrowing sows and piglets. Twelve sows and forty-eight piglets were observed during summer in the Southeast region of Brazil. Climate variables, thermal comfort and surface temperature (sows and piglets) were assessed. The type of roofs clearly affected the piglets' surface temperature during all studied periods, but the results were not similar in the sows' surface temperature. Temperature and humidity index found was high in the building with fiber-cement tiles. The pen location in the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pig production; Roof material; Surface temperature; Thermal comfort; Tropical conditions.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162016000600996
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Integrated multivariate analysis to evaluate effects of pre-slaughter handling on pork quality REA
Machado,Sivanilza T.; Santos,Rodrigo C.; Caldara,Fabiana R.; Gonçalves,Manoel C.; Nääs,Irenilza de A..
The aim of this study was to investigate the effect of pre-slaughter handling on the occurrence of PSE (Pale, Soft, and Exudative) meat in swine slaughtered at a commercial slaughterhouse located in the metropolitan region of Dourados, Mato Grosso do Sul, Brazil. Based on the database (n=1,832 carcasses), it was possible to apply the integrated multivariate analysis for the purpose of identifying, among the selected variables, those of greatest relevance to this study. Results of the Principal Component Analysis showed that the first five components explained 89.28% of total variance. In the Factor Analysis, the first factor represented the thermal stress and fatiguing conditions for swine during pre-slaughter handling. In general, this study indicated the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Transport operation; Ambience; PSE meat; Multivariate analysis.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162014000300007
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Operação de transporte e tempo de descanso na incidência de carne PSE em suínos AGRIAMBI
Machado,Sivanilza T.; Santos,Rodrigo C.; Caldara,Fabiana R.; Gonçalves,Manoel C.; Jordan,Rodrigo A.; Reis,João G. M. dos.
Este estudo foi conduzido com o objetivo de investigar a incidência de carne PSE (pale, soft and exudative) em suínos abatidos em um abatedouro comercial, localizado em Mato Grosso do Sul, no período de maio de 2009 a julho de 2010. A partir do banco de dados (n = 854 carcaças), aplicou-se a regressão logística múltipla com a finalidade de desenvolver um modelo para constatar a influência das variáveis selecionadas na probabilidade de risco de incidência de carne PSE. Desta forma, a variável dependente foi construída pela identificação de carne PSE em carcaças de suínos com valores de pH45 inferior ou igual a 5,8. Para obtenção do modelo com maior capacidade de predição foram aplicados o método de máxima verossimilhança para estimação de parâmetros e a...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: PSE; Manejo pré-abate; Ambiência; Regressão logística; Técnica stepwise.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662014001000012
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional