Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A presença de alcalóides em espécies botânicas da Amazônia V. Determinação de cocaína em Erythroxylum através de cromatografia de alta pressão. Acta Amazonica
Rocha,A. I. da; A.I.,Reis Luz; Marx,F..
Summary A method for a rapid determination of cocaine from Eriythroxylum using high-liquid pressure chromatography (HPLC) is described.
Ano: 1981 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671981000300661
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Determination of fat soluble vitamins from amazonian fresh-water fishes. I. HPLC analysis of tambaqui, pirarucu and cuiu-cuiu livers . Acta Amazonica
Marx,F.; Maia,J. G. S..
It was found that fish livers from the Amazon have considerable amounts of vitamins A, D and E compared with the values of the standartized cod-liver oil. Tambaqui liver oil has high concentration of vitamin A1(retinol) and vitamin A2 (degidroretinol) whereas the liver oils of pirarucu and cuiu-cuiu have preferently the vitamin A2. The contents of the vitamins D and E observed in the liver oils of tambaqui and cuiu-cuiu was extremely high.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article
Ano: 1985 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671985000100185
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Vitamins in fruits and vegetables of the Amazon. 1. Methods for the determination of β—carotene, tocopherol and ascorbic acid with high performance liquid chromatography (HPLC) Acta Amazonica
Marx,F.; Maia,J.G.S..
Summary At the beginning of on inventory of the chemical composition of regional fruits and vegetables of the Amazon, analytical methods were adapted for the high performance liquid chromatography (HPLC) determination of pro-vitamin A (β—carotene), vitamin C (ascorbic acid) and vitamin E (tocopherol) The first analyses indicate as excellent sources of β—carotene, Mauritia flexuosa L., Astrocaryum tucuma Mart. and Cucurbita pepa L.; of asco bic acid Theobroma grandiflorum (Culis ex Spreng.) Schum. and Gnetum paniculatum Spr. ex Ben. th. and of vitamin E, Mauritia flexuosa L. and Euterpe oleracea Mart.
Ano: 1983 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671983000600823
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional