Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estudo químico de Croton mucronifolius Muell. Arg. (Velaminho) Acta Amazonica
Morais,Selene Maia de; Matos,Fco. José de Abreu; Braz Filho,Raimundo.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article
Ano: 1988 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59671988000500471
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical composition and bioactive compounds of grape pomace (Vitis vinifera L.), Benitaka variety, grown in the semiarid region of Northeast Brazil Ciênc. Tecnol. Aliment.
Sousa,Eldina Castro; Uchôa-Thomaz,Ana Maria Athayde; Carioca,José Osvaldo Beserra; Morais,Selene Maia de; Lima,Alessandro de; Martins,Clécio Galvão; Alexandrino,Cristiane Duarte; Ferreira,Pablito Augusto Travassos; Rodrigues,Ana Livya Moreira; Rodrigues,Suliane Praciano; Silva,Jurandy do Nascimento; Rodrigues,Larissa Lages.
Grape pomace (Vitis vinifera L.), Benitaka variety, grown in the semiarid region of Northeast Brazil was evaluated in relation to chemical composition, and content of minerals and functional properties. Its microbiological quality and toxic potential, using Artemia salina sp, were also investigated. The results showed that the flour obtained from these residues had below neutral pH (3.82), moisture (3.33g/100g), acidity of (0.64g of citric acid/100g), and ash (4.65 g/100g). The amount of total dietary fiber (46.17g/100g) stood out quantitatively compared to the content of carbohydrate (29.2g/100 g), protein (8.49g/100g), and lipids (8.16g/100g). The total energy was 224Kcal/100g. With regard to the compounds with functional properties, higher values of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Grape pomace; Chemical composition; Minerals; Bioactive compounds; Microbiological quality; Artemia salina sp.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612014000100020
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physicochemical properties and mineral and protein content of honey samples from Ceará state, Northeastern Brazil Ciênc. Tecnol. Aliment.
Liberato,Maria da Conceição Tavares Cavalcanti; Morais,Selene Maia de; Magalhães,Carlos Emanuel de Carvalho; Magalhães,Islay Lima; Cavalcanti,Daniel Bomfim; Silva,Marina Maciel de Oliveira.
This study evaluated the physicochemical properties and protein and mineral content of honey samples from Ceará State, Northeastern Brazil, one of the major honey exporters in the country. Nutritional importance of the minerals detected was also analyzed. Physicochemical properties were examined according to the AOAC and CAC official methods; the protein content was determined using the Bradford method, and the minerals were analyzed by atomic absorption spectrometry. All analyses were performed in triplicate. The levels of macrominerals sodium (Na), potassium (K), calcium (Ca), and magnesium (Mg) varied from 1.80-47.20, 21.30-1513.30, 14.58-304.82, and 2.48-28.33 mg/kg, respectively, and the trace elements iron (Fe), copper (Cu), manganese (Mn), zinc...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Apis mellifera honey; Floral origin; Nutritional importance.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612013000100007
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Plantas taniníferas e o controle de nematóides gastrintestinais de pequenos ruminantes Ciência Rural
Oliveira,Lorena Mayana Beserra de; Bevilaqua,Claudia Maria Leal; Morais,Selene Maia de; Camurça-Vasconcelos,Ana Lourdes Fernandes; Macedo,Iara Tersia Freitas.
Os nematóides gastrintestinais são responsáveis por acentuada redução na produtividade de ovinos e caprinos. Na tentativa de controlar esses parasitos, são utilizados diversos anti-helmínticos sintéticos, mas o desenvolvimento da resistência tem tornado esse controle pouco eficaz. Na busca por alternativas de controle dos nematóides gastrintestinais, a utilização de plantas taniníferas tem despertado interesse de pesquisadores em várias regiões do mundo. Essa revisão visa a abordar os diversos aspectos relacionados ao fornecimento dessas plantas a ovinos e caprinos, bem como os principais resultados obtidos em pesquisas utilizando taninos para o controle de nematóides de pequenos ruminantes.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ovinos; Caprinos; Atividade anti-helmíntica; Taninos.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782011001100019
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional