|
|
|
|
|
Murata,LS; Ariki,J; Machado,CR; Silva,L da PG da; Rezende,MJM. |
The experiment was carried out to verify if total cholesterol, HDL-cholesterol and triacylglicerol plasma levels are affected when laying hens are fed rations containing different dietary oil sources. One hundred sixty 50 week-old hens, assigned to four treatments with five replicates using 8 hens per replicate were used. The experimental period was of 84 days divided in 3 cycles of 28 days each. In the last day of each cycle, blood samples of 2 hens per replicate were randomly choose and blood samples were collected. On the other hand, blood was also collected at 7 am, 11 am and 3 pm aiming to study the daily changes of these lipids. Blood lipid parameters were not affected by different dietary oil sources (p > 0.05); however, HDL-cholesterol did... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Blood lipids; Diet; Laying hens; Oil source. |
Ano: 2003 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2003000300008 |
| |
|
|
Garcia,RG; Ariki,J; Moraes,VMB; Kronka,SN; Borges,SA; Murata,LS; Campos,VA. |
O experimento teve como objetivo verificar a ação da apramicina (10 ppm) e dos ácidos fórmico + propiônico (0,0; 0,1 e 0,2%) no desempenho de frangos de corte sexados. A mistura dos ácidos orgânicos foi de 1:1. O delineamento foi inteiramente casualizado, em esquema fatorial 2 x 3 x 2 (apramicina x ácidos orgânicos x sexos), com 4 repetições de 45 aves por parcela, totalizando 2.160 pintos Cobb de 1 dia. As aves receberam ração à vontade. Na fase inicial, a adição da apramicina (10 ppm) e 0,1% dos ácidos orgânicos, isoladamente, melhorou o ganho de peso das aves. A adição conjunta dos produtos não promoveu ganho acumulado. Na presença da apramicina, a adição dos ácidos orgânicos piorou a conversão alimentar. Nas fases final e total, os dados de desempenho... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Ácido propiônico; Ácido fórmico; Apramicina; Frangos de corte; Promotor de crescimento. |
Ano: 2000 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2000000200004 |
| |
|
|
|