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Bittencourt, Fábio; Damasceno, Danielle Zanerato; Lui, Tatiane Andressa; Signor, Altevir; Sanches, Eduardo Antônio; Neu, Dacley Hertes. |
Transportation of live fish is routinely done in aquaculture; therefore, the aim of this study was to analyze the water quality and survival rate of Rhamdia quelen fry (2.55±0.44 g) following 4, 8 and 12h of simulated transportation, at stock densities of 30 and 60 fry 5 L-1 and temperatures 15, 20 and 25oC. Dissolved oxygen, pH, electrical conductivity, total ammonia, nitrite, nitrate, turbidity, total alkalinity and survival were analyzed. Temperature and time had a significant influence on ammonia, pH, electrical conductivity, and dissolved oxygen levels, and fish died after 12 hours of transportation simulation when kept at 20 and 25ºC. The density directly affected the water quality parameters, such as the increase in electrical conductivity and... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Ciências Agrárias; Recursos Pesqueiros e Engenharia de Pesca; Aquicultura aquaculture; Ammonia; Loading densities; Management; Mortality.. |
Ano: 2018 |
URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/37285 |
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Boscolo, Wilson Rogério; Feiden, Aldi; Neu, Dacley Hertes; Dieterich, Fabiana. |
No presente trabalho objetivou-se levantar dados sobre a produção orgânica de pescado de água doce. Atualmente, a produção de alimentos orgânicos de origem vegetal é a predominante no mercado, no entanto, a criação de animais com certificação de origem orgânica tem grande potencial e é uma importante ferramenta para agregação de valor aos grãos e subprodutos agroindustriais orgânicos. Quanto à normatização da aquicultura orgânica, os produtores têm se baseado em normas internacionais. No Brasil, a normatização para criação de animais é bastante recente e sua regulamentação foi consolidada por meio da Instrução Normativa Interministerial No28, publicada no dia 8 de junho de 2011 pelo Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento (MAPA) juntamente com... |
Tipo: Journal paper |
Palavras-chave: Production systems; Animal husbandry; Aquaculture. |
Ano: 2012 |
URL: http://orgprints.org/29099/1/Boscolo_Sistema.pdf |
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Signor, Arcangelo Augusto; Neu, Dacley Hertes; Feiden, Aldi; Signor, Altevir; Potrich, Flavia Renata; Boscolo, Wilson Rogerio. |
Knowledge of the digestibility coefficients enables the preparation of rations that meet the nutritional requirements of animals through the knowledge of the use of nutrients in foods. The aim of this study was to determine the digestibility coefficients of crude protein from poultry by-product meal and tilapia filleting by-product meal for piavuçu (Leporinus macrocephalus) juveniles. A total of 60 piavuçu juvenile with initial average weight of 75.05 ± 12.62 g, were distributed in three collecting tanks with capacity of 90 liters for feces collect. The feeding was carried until the apparent satiety in adaptation phase of 40 days. Four times a day 8h00, 11h00, 14h00 and 17h00. In the feces collection period, the fishes were fed at 8h00, 12h00 and 14h00... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Aproveitamentos de resíduos; Aquicultura; Digestibilidade; Peixes nativos. |
Ano: 2013 |
URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/5433 |
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Pessini, Jhonis Ernzen; Neu, Dacley Hertes; Almeida, Fernanda Losi Alves; Boscolo, Wilson Rogério; Signor, Altevir. |
A tilápia é uma das espécies mais produzidas no mundo, contudo, a exigência de alguns aminoácidos ainda é desconhecida em dietas práticas para esta espécie. Diante do exposto, objetivou-se com o presente trabalho avaliar o desempenho produtivo, composição centesimal e o crescimento muscular de tilápia do Nilo, alimentadas com dietas suplementadas com arginina após a fase de reversão sexual. Foram utilizadas 300 larvas de tilápias do Nilo, com peso e comprimento médio de 0,50 ± 0,02 g e 3,17 ± 0,19 cm, respectivamente, distribuídas em 20 hapas experimentais e delineamento experimental inteiramente ao acaso, contendo cinco tratamentos e quatro repetições. Foram elaboradas cinco dietas suplementadas com arginina, na proporção de 13,60; 15,90; 18,10; 20,40 e... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
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Ano: 2020 |
URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/21836 |
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