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AVALIAÇÃO SENSORIAL E ACEITAÇÃO COMERCIAL DO COGUMELO COMESTÍVEL PLEUROTUS FLORIDA 196
Gonçalves, Andriele de Oliveira Soares; David, Grace Queiroz; da Silva, Mariana Pina; Peres, Walmor Moya; Yamashita, Oscar Mitsuo.
O cogumelo comestível Pleurotus florida, possui características sensoriais que atraem consumidores de todo o mundo. A região de Alta Floresta apresenta características fisiológicas de natureza ideais para o cultivo desse fungo, o que na prática proporciona emprego para comunidade e oferta comercial do produto com custo inferior ao atual. O objetivo dessa pesquisa foi realizar a avaliação sensorial do cogumelo comestível Pleurotus florida e a verificação da aceitação comercial do mesmo. O método utilizado para levantamento de dados foi aplicação de questionário utilizando escala hedônica de 9 pontos para avaliação sensorial do hiratake in natura e cozido, escala de atitude para teste de aceitação e questão direta para intenção de compra. A tabulação dos...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article
Ano: 2017 URL: http://periodicosonline.uems.br/index.php/agrineo/article/view/1614
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Resistance wood jatobá lumber by attack of Rhizoctonia solani Sci. Agrar.Paran. / SAP
Saccoman, Neyssa Aparecida Filho; Teixeira, Soraia Olivastro; David, Grace Queiroz; Peres, Walmor Moya; Yamashita, Oscar Mitsuo; Koga, Paulo Sergio.
The Rhizoctonia is a stainer fungus that causes great damage to the timber industry, attacking several species of commercial interest. The objective of this study was to evaluate the resistance of wood sawn Jatoba with different moisture contents to the fungus Rhizoctonia solani attack, in a controlled environment and natural conditions. The experimental design was completely randomized with factorial arrangement of 2 x 2 x 4 and 12 repetitions. The treatments consisted of two regions of the wood sample collection (sapwood and heartwood), two environments B.O.D. (± 24 °C) under natural conditions (± 30 °C) and four levels of moisture (control, 20%, 40-45% and 70-75%). For the determination of the fungal mycelium, was used with plastic template size 0.05 x...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fungo manchador; Hymenaea coubaril; Preservação da madeira; Umidade..
Ano: 2017 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/14715
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Simulated drift of herbicides on seedlings of Coffea canephora Sci. Agrar.Paran. / SAP
Yamashita, Oscar Mitsuo; Orsi, João Vítor Nogueira; Resende, Dennis Daniel; Mendonça, Frederico da Silva; Campos, Ostenildo Ribeiro; Massaroto, João Aguilar; de Carvalho, Marco Antônio Camillo; Koga, Paulo Sérgio; Peres, Walmor Moya; Alberguini, Alcione Lidiane.
The brazilian coffee growth is very important for the national economy, an activity of relevant economical and social importance. The coffee crop, as any other culture, needs cares in relation to the transport process. Among the factors that interfere and provoke considerable economical losses, the weed competition is one of the most important problems. Crops recently implanted can be submitted to chemical control (driven jet) of weeds. The present work aimed to quantify the intoxication of herbicides in coffee seedlings: glyphosate (180g i.a ha-1); 2,4-D (335g i.a. ha-1); glyphosate + 2,4-D (90g i.a + 167g i.a ha-1); oxyfluorfen (120 and 240g i.a. ha-1). in spite of the fintoxication provoked by herbicides, mainly oxyfluorfen in the largest dose, were...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Café; Conillon; Fitointoxicação; Subdose.
Ano: 2013 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/5680
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