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DDGS (Distillers Dried Grains With Solubles) as an ingredient in feed of the nile tilapia Sci. Agrar.Paran. / SAP
Lewandowski, Vanessa; Sary, Cesar; Pessini, Jhonis Ernzen; Boscolo, Wilson; Bittencourt, Fábio; Feiden, Aldi.
The aim of the present study was to evaluate the potential utilization of DDGS on diet of Nile Tilapia by chemical and digestibility analyses. Firstly, the chemical composition of the ingredient was evaluated and then were made two diets: a reference one and a test diet made of 80% with the reference diet and 20% with DDGS, for the digestibility study. For the faeces collection was used the indirect method, using chromium oxide as an inert marker. After the collection, the faeces were destined to chemical composion analysis and so the experimental diets. With the results, the Nile Tilapia coefficient of digestibility of the DDGS nutrients was calculated. Proteins and total lipids mainly compose the DDGS, which gives its high concentration of crude energy....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Chemical composision; Digestibility; Corn-based etanol..
Ano: 2017 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/14214
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Arginina em dietas para tilápia do nilo pós reversão sexual Sci. Agrar.Paran. / SAP
Pessini, Jhonis Ernzen; Neu, Dacley Hertes; Almeida, Fernanda Losi Alves; Boscolo, Wilson Rogério; Signor, Altevir.
A tilápia é uma das espécies mais produzidas no mundo, contudo, a exigência de alguns aminoácidos ainda é desconhecida em dietas práticas para esta espécie. Diante do exposto, objetivou-se com o presente trabalho avaliar o desempenho produtivo, composição centesimal e o crescimento muscular de tilápia do Nilo, alimentadas com dietas suplementadas com arginina após a fase de reversão sexual. Foram utilizadas 300 larvas de tilápias do Nilo, com peso e comprimento médio de 0,50 ± 0,02 g e 3,17 ± 0,19 cm, respectivamente, distribuídas em 20 hapas experimentais e delineamento experimental inteiramente ao acaso, contendo cinco tratamentos e quatro repetições. Foram elaboradas cinco dietas suplementadas com arginina, na proporção de 13,60; 15,90; 18,10; 20,40 e...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article
Ano: 2020 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/21836
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