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Rodrigues,Daniela Junqueira; Budiño,Fábio Enrique Lemos; Prezzi,Joel Alberto; Monferdini,Renato Pacheco; Otsuk,Ivani Pozar; Moraes,José Evandro de. |
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the effects of the addition of the prebiotic fructooligosaccharide and/or alfalfa hay to piglet diets on carcass traits and short-chain fatty acid profiles in the cecal digesta. Seventy-two commercial crossbred piglets of both sexes, with an average initial weight about 6 kg and age of approximately 21 days, were distributed in a randomized block design, using a factorial scheme, which consisted of three alfalfa hay levels (0, 5, and 10%) and two fructooligosaccharide levels (0 and 0.3%). Fiber addition in the presence of the prebiotic exerted an effect on cecal digesta short-chain fatty acid, increasing the acetic and reducing the butyric acid concentrations. The meat quality was also affected by the... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Backfat thickness; Fiber; Meat quality; Prebiotic; Swine. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982017000400331 |
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Homem Junior,Antonio Carlos; Ezequiel,Jane Maria Bertocco; Rodrigues,Daniela Junqueira; Pinheiro,Rafael Silvio Bonilha. |
Foram avaliados os efeitos da inclusão de grãos de girassol ou gordura protegida na dieta e da restrição e realimentação sobre a área de olho de lombo, espessura de gordura subcutânea, a composição centesimal, o teor de colesterol e a composição em ácidos graxos da gordura intramuscular do Longissimus lumborum de cordeiros, distribuídos em delineamento inteiramente casualizado, em esquema fatorial (3 dietas x 2 manejos de alimentação). O colesterol da gordura intramuscular de cordeiros alimentados com a dieta contendo gordura protegida (28,5mg 100 g-1) foi menor (P<0,05) que o do controle (36,8mg 100g-1) e grãos de girassol (38,1mg 100g-1). O manejo de restrição alimentar e realimentação não modificaram (P>0,05) o perfil dos ácidos graxos, porém foi... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Ácido linoleico conjugado; Composição centesimal; Espessura de gordura subcutânea; Gordura protegida; Grãos de girassol. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015000901674 |
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