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Salles,Márcia Saladini Vieira; Zanetti,Marcus Antonio; Salles,Fernando André; Titto,Evaldo Antonio Lencioni; Conti,Renata Maria Consentino. |
In order to evaluate the effect of environmental temperature on ruminal fermentation and on mineral levels of growing ruminants, it was used 12 male calves (initial average weight 82.9 ± 7.7 kg, 100 days of age), were employed in a randomized block design (by weight) experiment, with repeated weight measurement and two environmental temperatures: thermoneutral (24ºC) and heat-stressed (33ºC), during 38 days. The animals exposed to 33ºC presented lower dry matter ingestion, lower T3 (triiodothyronine) serum level, higher ammoniacal nitrogen (NH3-N) level in the rumen liquid, and higher rectal and body temperatures during all the experimental period when compared to the animals kept in thermoneutral environment (24ºC). The animals kept under heat stress... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Ammoniacal nitrogen; Dry matter ingestion; Heat stress; Macromineral; Micromineral; Volatile fatty acids. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000400025 |
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Ayroza,Luiz Marques da Silva; Romagosa,Elizabeth; Ayroza,Daercy Maria Monteiro de Rezende; Scorvo Filho,João Donato; Salles,Fernando André. |
Neste trabalho foi realizada a análise econômica da produção de juvenis de tilápia-do-nilo em tanques-rede utilizando-se diferentes densidades de estocagem. O experimento foi desenvolvido em área aquícola, em delineamento de blocos casualizados, com quatro densidades de estocagem (100, 200, 300 e 400 peixes m-3), avaliadas com seis repetições, em dois períodos de criação: de março a abril de 2005 (52 dias - peso inicial de 43,08 ± 2,98 g e peso final de 262,14 ± 47,86 g) e de março a abril de 2006 (58 dias - peso inicial de 43,16 ± 5,34 g e peso final 314,24 ± 73,30 g). Foram avaliadas as seguintes variáveis econômicas: custo da ração mais custo do juvenil dividido pela biomassa, em R$ kg-1; porcentagem do custo da ração por quilo de peixe produzido sobre... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Parâmetros zootécnicos; Piscicultura; Receitas; Sistema intensivo; Variáveis econômicas. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000200001 |
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Salles,Márcia Saladini Vieira; Zanetti,Marcus Antonio; Negrão,João Alberto; Salles,Fernando André; Ribeiro,Thiago Mauro Carvalho; Saran Netto,Arlindo; Del Claro,Gustavo Ribeiro. |
Two experiments were carried out with twenty-four male weaned Holstein calves to verify the influence of different dietary cation-anion concentrate and roughage proportions on calves metabolism. In the first experiment, calves were fed rations with -100, +200 and +400 mEq cation-anion balance/kg of dry matter, containing 60% of roughage and 40% of concentrate. In the second experiment, calves (117.6±20.8 kg average weight) received rations with similar dietary cation-anion balance but in diets of 40% roughage and 60% concentrate. As the dietary cation-anion balance became more positive, there was a quadratic response of blood pH in both diets with 60 and 40% roughage. A linear increase following increased dietary cation-anion balance was observed on... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Bicarbonate; BUN; DCAB; Nutrition; PCO2; PH. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000200026 |
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