Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Changes in ruminal fermentation and mineral serum level in animals kept in high temperature environments R. Bras. Zootec.
Salles,Márcia Saladini Vieira; Zanetti,Marcus Antonio; Salles,Fernando André; Titto,Evaldo Antonio Lencioni; Conti,Renata Maria Consentino.
In order to evaluate the effect of environmental temperature on ruminal fermentation and on mineral levels of growing ruminants, it was used 12 male calves (initial average weight 82.9 ± 7.7 kg, 100 days of age), were employed in a randomized block design (by weight) experiment, with repeated weight measurement and two environmental temperatures: thermoneutral (24ºC) and heat-stressed (33ºC), during 38 days. The animals exposed to 33ºC presented lower dry matter ingestion, lower T3 (triiodothyronine) serum level, higher ammoniacal nitrogen (NH3-N) level in the rumen liquid, and higher rectal and body temperatures during all the experimental period when compared to the animals kept in thermoneutral environment (24ºC). The animals kept under heat stress...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ammoniacal nitrogen; Dry matter ingestion; Heat stress; Macromineral; Micromineral; Volatile fatty acids.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000400025
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Custos e rentabilidade da produção de juvenis de tilápia-do-nilo em tanques-rede utilizando-se diferentes densidades de estocagem R. Bras. Zootec.
Ayroza,Luiz Marques da Silva; Romagosa,Elizabeth; Ayroza,Daercy Maria Monteiro de Rezende; Scorvo Filho,João Donato; Salles,Fernando André.
Neste trabalho foi realizada a análise econômica da produção de juvenis de tilápia-do-nilo em tanques-rede utilizando-se diferentes densidades de estocagem. O experimento foi desenvolvido em área aquícola, em delineamento de blocos casualizados, com quatro densidades de estocagem (100, 200, 300 e 400 peixes m-3), avaliadas com seis repetições, em dois períodos de criação: de março a abril de 2005 (52 dias - peso inicial de 43,08 ± 2,98 g e peso final de 262,14 ± 47,86 g) e de março a abril de 2006 (58 dias - peso inicial de 43,16 ± 5,34 g e peso final 314,24 ± 73,30 g). Foram avaliadas as seguintes variáveis econômicas: custo da ração mais custo do juvenil dividido pela biomassa, em R$ kg-1; porcentagem do custo da ração por quilo de peixe produzido sobre...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Parâmetros zootécnicos; Piscicultura; Receitas; Sistema intensivo; Variáveis econômicas.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000200001
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Metabolic changes in ruminant calves fed cation-anion diets with different proportions of roughage and concentrate R. Bras. Zootec.
Salles,Márcia Saladini Vieira; Zanetti,Marcus Antonio; Negrão,João Alberto; Salles,Fernando André; Ribeiro,Thiago Mauro Carvalho; Saran Netto,Arlindo; Del Claro,Gustavo Ribeiro.
Two experiments were carried out with twenty-four male weaned Holstein calves to verify the influence of different dietary cation-anion concentrate and roughage proportions on calves metabolism. In the first experiment, calves were fed rations with -100, +200 and +400 mEq cation-anion balance/kg of dry matter, containing 60% of roughage and 40% of concentrate. In the second experiment, calves (117.6±20.8 kg average weight) received rations with similar dietary cation-anion balance but in diets of 40% roughage and 60% concentrate. As the dietary cation-anion balance became more positive, there was a quadratic response of blood pH in both diets with 60 and 40% roughage. A linear increase following increased dietary cation-anion balance was observed on...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bicarbonate; BUN; DCAB; Nutrition; PCO2; PH.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000200026
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional