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Effect of inactive dry yeast from sugar cane as protein source on rumen fermentation in Saanen goats Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Lima,L.S.; Alcalde,C.R.; Gomes,L.C.; Souza,R.; Rigolon,L.P.; Nakamura,C.V..
Five castrated and ruminally cannulated Saanen goats (±48.19kg) were used to evaluate intake, digestibility and rumen fermentation parameters of diets with inactive dry yeast as a soybean meal substitute (0, 25, 50, 75 and 100%). Goats were randomly assigned to a 5×5 (five levels of dry yeast x five periods) Latin square design. Diets were composed of corn silage (40%), ground corn, soybean meal and/or dry yeast and mineral supplement. The intake and digestibility of DM, OM, CP, NDF and TC were not influenced by the treatments. However, EE intake showed negative linear effect. The TDN content did not change with the inclusion of dry yeast in the diets. The pH, N-NH3 concentration and rumen short-chain fatty acids content did not differ among diets. Rumen...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ammonia; Digestibility; Goats; Saccharomyces cerevisiae.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352012000100021
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Características de carcaça de cabritos criados em dois sistemas de terminação Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Salles,F.M.; Zambom,M.A.; Alcalde,C.R.; Macedo,F.A.F.; Souza,R.; Gomes,L.C.; Dias,F.B.; Molina,B.S.L..
Avaliaram-se as características da carcaça de cabritos Saanen confinados, Saanen e 7/8 Boer - 1/8 Saanen semiconfinados, bem como a influência de grupo genético e sistema de terminação sobre o rendimento comercial, índice de compacidade, não constituintes, área de olho de lombo, força de cisalhamento, gordura, teor de umidade e teor de extrato etéreo. Utilizaram-se 31 machos inteiros, com aproximadamente 128 dias de idade e 22,9±2,4kg de peso vivo. Destes, 22 eram da raça Saanen e nove animais eram mestiços 7/8 Boer - 1/8 Saanen. Os animais da raça Saanen foram divididos em dois grupos de 11 animais, sendo um grupo mantido em confinamento e outro em semiconfinamento, enquanto os mestiços foram mantidos em semiconfinamento. Compararam-se os sistemas de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Caprino; Carne; Sistema de terminação; Longissimus dorsi.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352013000600039
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