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Bittar,Vanessa Trindade; Awabdi,Danielle Rodrigues; Tonini,William Cristiane Teles; Vidal Junior,Manuel Vazquez; Di Beneditto,Ana Paula Madeira. |
In the present study we analysed the proximate-composition and caloric values of the preferred prey consumed by ribbonfish, Trichiurus lepturus L. 1758 (adult females), that are distributed in the inner continental shelf from northern Rio de Janeiro State, southeastern Brazil (~22ºS), assessing the potential of nutritional and energetic approach as a tool to understand the feeding selective pattern of this marine top carnivore. The preferred prey of this predator composed of fish co-specifics, Pellona harroweri, Chirocentrodon bleekerianus, Lycengraulis grossidens, Peprilus paru, squid Doryteuthis plei, and shrimp Xiphopenaeus kroyeri were collected from 2007 to 2010 for proximate-composition (water, protein, lipid, ash, and carbohydrate) and caloric value... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Feeding; Marine fish; Prey composition; Seafood; Trichiuridae. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1679-62252012000100019 |
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Azevedo,Rafael Vieira de; Tonini,William Cristiane Teles; Braga,Luís Gustavo Tavares. |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a inclusão da torta e do óleo de dendê em rações para tilápia-do-nilo. Foram utilizados 312 peixes, distribuídos em 24 tanques (150 L), em delineamento inteiramente casualizado, em arranjo fatorial 2x3 - duas fontes de óleo (soja ou dendê) e três níveis de torta de dendê (0, 15 e 30%). A fonte de óleo não influenciou o desempenho zootécnico. A inclusão da torta de dendê não alterou a conversão alimentar aparente e a taxa de sobrevivência dos peixes; porém, promoveu aumento nos valores de consumo diário de ração, ganho de peso diário, taxa de crescimento específico e fator de condição. A fonte de óleo e a inclusão da torta não influenciaram o teor de gordura e o rendimento de carcaça, o índice hepatossomático, o valor... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Elaeis guineenses; Oreochromis niloticus; Alimentos alternativos; Desempenho; Piscicultura intensiva. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2013000800034 |
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Cipriano,Filipe dos Santos; Lima,Kauana Santos de; Souza,Ricardo Henrique Bastos de; Tonini,William Cristiane Teles; Passinato,Érica Bevitório; Braga,Luís Gustavo Tavares. |
ABSTRACT The objective of this study was to determine the apparent digestibility coefficients of energy, protein, and amino acids in protein ingredients by pirarucu juveniles. A test was conducted with six protein ingredients: meat and bone meal, fish meal, hydrolyzed feather meal, poultry by-product meal, soybean meal, and corn gluten meal. Three repetitions were used for each tested ingredient. A reference feed was used with 430 g kg−1 crude protein and 19.63 kJ g−1 gross energy. The test feeds consisted of the replacement of 30% of the reference feeds with the test ingredients. Chromium oxide was added to the feeds at 1 g kg−1 as an external marker. Eighteen juveniles with an average weight of 235±36 g were used. The best apparent digestibility... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Amino acid; Carnivore species; Fish nutrition; Nutritional value. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982016001000581 |
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