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Melo,Adriane Alexandre Machado de; Geraldine,Robson Maia; Silveira,Miriam Fontes Araujo; Torres,Maria Célia Lopes; Rezende,Cíntia Silva Minafra e; Fernandes,Thiago Henrique; Oliveira,Antonio Nonato de. |
Antimicrobial active packaging delays or inhibits microorganism growth in packed products, and it can be used in a variety of food systems. The objective of the present research was to develop packaging incorporated with natural antimicrobial agents (active film). The effects of the active film on the spoilage, pathogenic microorganism counts, pH and color of the refrigerated chicken breast cuts were analyzed. Cellulose acetate-based active films incorporating two concentrations (20% and 50%, v/w) of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) essential oil were manufactured and placed in contact with the chicken breast cuts for six days. An analysis of variance and mean comparison tests (Tukey's test, p<0.05) were performed on the results. The films that... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Active packaging; Antimicrobial activity; Cellulose acetate; Rosmarinus officinalis L.; Chicken. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822012000400025 |
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Torres,Maria Célia Lopes; Soares,Nilda de Fátima Ferreira; Pereira,José Antônio Marques. |
Considerando a ação detoxificante da enzima Glutationa S-Transferase (GST), importante contra o estresse oxidativo, câncer e outras doenças degenerativas, com este estudo, objetivou-se avaliar a atividade dessa enzima extraída de fígado bovino e avaliar a estabilidade em condições de refrigeração (5(0)C). O fígado bovino foi selecionado por ser matéria prima disponível comercialmente e de baixo custo. A extração foi realizada em quatro etapas (homogeneização/centrifugação, passagem em coluna contendo dietilaminoetil-celulose (DEAE-celulose), precipitação com sulfato de amônia e passagem em coluna contendo Carboximetilcelulose (CMC). O extrato obtido apresentou atividade com o 1 cloro 2, 4 dinitrobenzeno, na presença de glutationa reduzida. O extrato final... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Glutationa S-Transferase; Extração; Fígado bovino; Atividade enzimática. |
Ano: 2006 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542006000200016 |
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