Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Production of amylases by Aspergillus tamarii Rev. Microbiol.
Moreira,Fabiana Guillen; Lima,Francieli Arrias de; Pedrinho,Sophia Renata Fazzano; Lenartovicz,Veridiana; Souza,Cristina Giatti Marques de; Peralta,Rosane Marina.
A strain of Aspergillus tamarii, a filamentous fungus isolated from soil, was able to produce both <FONT FACE="Symbol">a</FONT>-amylase and glucoamylase activities in mineral media supplemented with 1% (w/v) starch or maltose as the carbon source. Static cultivation led to significantly higher yields than those obtained using shaking culture. The production of amylases was tolerant to a wide range of initial culture pH values (from 4 to 10) and temperature (from 25 to 42oC). Two amylases, one <FONT FACE="Symbol">a</FONT>-amylase and one glucoamylase, were separated by ion exchange chromatography. Both partially purified enzymes had optimal activities at pH values between 4.5 and 6.0 and were stable under acid conditions (pH...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: <; FONT FACE=Symbol>; A<; /FONT>; -amylase Aspergillus tamarii glucoamylase.
Ano: 1999 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0001-37141999000200014
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional