Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Postharvest durability of tomatoes with PVA covering Horticultura Brasileira
Candéo,Manuella; Canteri,Maria Helene G; Macedo,Dayana Carla de; Kubaski,Evaldo T; Tebcherani,Sergio M.
ABSTRACT Plastic packaging from petroleum derives used in the food industry represents serious environmental problems. Alternative solutions to these problems consist of the development of biodegradable packaging, such as films and edible coatings including the polyvinyl alcohol (PVA). In this research we evaluated the effect of the PVA application by two different techniques aiming to increase shelf life of ripe tomatoes, cultivar Carmen. The methodology of this study consisted in covering tomatoes with a PVA solution and also with PVA impregnated tracing paper. The different fruit lots were kept in polystyrene trays for 19 days on a laboratory bench at a controlled temperature of 25±3ºC. The fruit analyzes were compared to the control fruits without any...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lycopersicon esculentum; Biodegradable packaging; Shelf life; Perishability.
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362020000200160
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Queijo Andino fabricado com leite de cabra. Infoteca-e
LAGUNA, L. E.; EGITO, A. S. do.
A Embrapa Caprinos desenvolve pesquisas sobre tecnologias do leite de cabra e derivados, através de sua própria Fábrica Escola de Laticínios, na qual geram-se processos tecnológicos de fabricação de novos produtos, de fácil execução por produtores rurais. A tecnologia aplicadapara a fabricação do queijo andino, elaborado com leite de cabra integral e embalado em folhas de bananeira, confere características próprias ao produto como sabor suave, agradável, e textura macia, não apresentando dessoragem durante a estocagem, com vida de plateleira de, aproximadamente, 10 dias. A folha de bananeira (Musa spp), utilizada como embalagem primária, não oferece risco à saúde, mas sim melhora a apresentação do alimento, conferindo-lhe sabor e aroma característico....
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Fabricação; Queijo de cabra; Folha de bananeira; Embalagem biodegradável; Biodegradable packaging; Caprino; Leite de cabra; Tecnologia de alimento; Processamento; Goats; Goat milk; Goat cheese; Food technology.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/525695
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization of biodegradable film based on zein and oleic acid added with nanocarbonate Ciência Rural
Ribeiro,Wanessa Ximenes; Lopes Filho,José Francisco; Cortes,Monica Souza; Tadini,Carmen Cecília.
Zein oleic acid films added with 1, 2 and 3 % (w/w) of nanocarbonate and 30 % glycerol as plasticizer, were produced and evaluated according to their structure and functional properties. Structural characteristics were analyzed by optical and scanning electron microscopy (SEM). Water solubility and mechanical properties were determined according to ASTM methods. The increase of nanocarbonate concentration increased water solubility and influenced the color and mechanical properties. Optical and SEM of film samples added with nanocarbonate, shown low amount of pores and great fat globules size.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Zei; Biodegradable packaging; Nanocarbonate..
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015001001890
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional