Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Eye-tracking e associação de palavras para avaliar a atenção do consumidor em relação à rotulagem de alimentos funcionais. Infoteca-e
DELIZA, R.; OLIVEIRA, D. C. R. de; ROSENTHAL, A.; WALTER, E. H. M.; GIMÉNEZ, A.; ARES, G..
O objetivo deste estudo foi investigar a atenção dos consumidores para os rótulos dos alimentos funcionais através da investigação do movimento dos olhos, utilizando o leite com probiótico como estudo de caso. Para o desenvolvimento da pesquisa foram elaborados quatro rótulos considerando dois tipos de produtos (leite convencional vs. leite com probiótico) e dois fundos de rótulos (Fundo A: para provocar associações relacionadas com o leite e a natureza e Fundo B: para gerar expectativa de benefícios à saúde e bem-estar). Sessenta consumidores foram convidados a observar os rótulos dos alimentos como se estivessem no supermercado, enquanto seus movimentos oculares foram gravados usando o equipamento eyetracker, e solicitados a completar uma tarefa de...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Propriedade sensorial; Probiótico; Rótulo; Atenção visual; Associação de palavras; Pesquisa com consumidor; Word association; Probiotic; Visual attention; Consumer research; Embalagem; Tecnologia de Alimento.
Ano: 2016 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1064081
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
黒毛和牛種の脂肪交雑形状における消費者の意識調査 OAK
陰山, 麻由; 加藤, 啓介; 前田, さくら; 口田, 圭吾; KAGEYAMA, Mayu; KATO, Keisuke; MAEDA, Sakura; KUCHIDA, Keigo.
わが国では, BMSナンバーが牛枝肉の価格を決定する主要な要因であり,流通においても最も重要視されてい る項目の一つである。しかし,格付において評価の高い枝肉が,消費者の求めるものと本当に一致しているか定 かでない。また,消費者は肉を購入する際にどのような見た目を好み選んでいるのかという報告は少ない。そこ で本研究は画像解析手法を用いて,消費者が牛肉を購入する際の判断材料である“見た目"において,どのような 脂肪交雑の形状が消費者に好まれるのか調査することを目的としてアンケート調査を行った。 アンケートでは,高校生およびその保護者を対象に, BMS5, BMS7およびBMS9の区分ごとに脂肪交雑の形状 が異なる画像4枚を提示し,好みの1債を回答してもらった。 全てのBMS区分において新細かさ指数の高い画像が上位に選択される割合が高かった。あまり霜降りを好まな いと回答した被験者は,すべての区分で,最もあらい脂肪交雑を持つ画像を敬遠する傾向が見られ,その画像の 平均順位は最も低い結果となった。 脂肪交雑の形状に重点をおいた今回の調査では,消費者は細かい脂肪交雑の見た目を好み,あらい脂肪交雑は 好まれないことが分かった。
Palavras-chave: Image analysis,; Japanese Black; Consumer research; Marbling shap.
Ano: 2015 URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/4075
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Discussion: The Economics of Animal Welfare AgEcon
Hudson, Darren.
This discussion highlights some of the strengths and weaknesses of the literature on animal welfare. Most pointedly, the literature on the economics of animal welfare is quite scant. As exemplified by these papers, however, there is a growing body of literature, especially those related to added costs of production and consumer demand for animal welfare attributes.
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Animal welfare; Cost estimates; Willingness to pay; Consumer research; Agribusiness; Agricultural and Food Policy; Farm Management; Livestock Production/Industries; Q13; Q16; Q18.
Ano: 2010 URL: http://purl.umn.edu/92579
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Food production, distribution and culture: public views, interests and concerns AgEcon
Kupiec-Teahan, Beata; Leat, Philip M.K.; Revoredo-Giha, Cesar.
A basic right of both a consumer and a citizen is the right to be heard, and their voiced concerns have to be taken into account when developing policies and obtaining trust for government actions. Therefore this study focuses on consumers’ interests, opinions and expectations which are identified and categorised according to subject area, degree of involvement and political agenda of a consumer. The paper draws on the responses of individual members of the public in the National Food Policy discussion initiated by the Scottish Government in 2008. Altogether 246 responses were subjected to quantitative analysis of texts, supported by text mining. A variety of interests and opinions underpinning the political agendas of individuals responding to the...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Food Policy; Scotland; Text analysis; Consumer research; Food Consumption/Nutrition/Food Safety.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/109391
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional