Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cooking process evaluation on mercury content in fish Acta Amazonica
Farias,Luciana Aparecida; Fávaro,Déborah Inês; Santos,José Osman; Vasconsellos,Marina Beatriz; Pessôa,Artemiza; Aguiar,Jaime Paiva Lopes; Yuyama,Lucia.
This study evaluated different cooking processes (roasted, cooked and fried) on total mercury (Hg) content in fish species most consumed by Manaus residents and surrounding communities, Amazon region. The results obtained for total Hg in natura and after the three types of preparation (roasted, cooked and fried) for 12 fish species showed a significant Hg concentration variation. In the present study the cooked and frying processes resulted in higher Hg losses for Pacu, Pescada, Jaraqui, Curimatã, Surubin and Aruanã fish species, most of them presenting detritivorous and carnivorous feeding habits. The higher Hg losses in the roasting process occurred for Sardinha, Aracu, Tucunaré, Pirapitinga, Branquinha and Tambaqui fish species, most of them being...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Mercury; Cooking processes; Fish; Nutrition; Micronutrients.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0044-59672010000400015
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional