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GUIMARAES FILHO, C.; SILVA, P. C. G. da; AZEVEDO, S. G. de. |
Este relatório apresenta os resultados alcançados pelo Estudo da Cadeia Produtiva da Caprino-Ovinocultura em Cinco Municípios do Entorno da Barragem de Sobradinho, correspondente ao plano de ação nº. 12, do projeto AÇÕES DE DESENVOLVIMENTO PARA PRODUTORES AGROPECUÁRIOS E PESCADORES DO TERRITÓRIO DO ENTORNO DA BARRAGEM DE SOBRADINHO-BA (Projeto Lago de Sobradinho), coordenado pela Embrapa Semiárido, em trabalho cooperativo co-financiado pela Companhia Hidroelétrica do São Francisco ? CHESF, nos municípios de Casa Nova, Pilão Arcado, Remanso, Sento Sé e Sobradinho, a partir de 2010. A metodologia adotada no estudo envolveu desde a consulta às fontes secundárias até a restituição e validação das informações em oficinas municipais, passando pelas entrevistas... |
Tipo: Livros |
Palavras-chave: Barragem de Sobradinho; Projeto Chesf; Lago de Sobradinho; Entorno do lago; Caprinovinocultura; Dinâmica agrária; Restruturação produtiva; Plano de fortalecimento; Caprino; Caprinocultura; Ovino; Ovinocultura; Cadeia Produtiva; Economia Agrícola; Economia da Produção; Desenvolvimento Socio-Econômico; Estrutura Agrária; Rebanho; Sheep; Dairy sheep; Dairy goats; Goats; Animal production; Production economics. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1105707 |
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Tzouramani, Irene; Karanikolas, Pavlos; Alexopoulos, George; Sintori, Alexandra; Liontakis, Angelos E.. |
After the introduction of the new tobacco regime, many regions in Greece, formerly specialized in tobacco cultivation, are now facing serious threats of economic and social decline. Sheep farming is considered by many analysts as a viable alternative to tobacco. This study analyses the financial performance of sheep production and the risk that producers are taking. Through a stochastic efficiency analysis with respect to a function we explore the economic viability of conventional and organic sheep farming; key factors determining the economic outcome of these activities are also investigated. Both organic and conventional sheep farming appear as viable alternatives. The viability of organic farming lies, mainly, in organic payments. Conventional farming... |
Tipo: Conference Paper or Presentation |
Palavras-chave: Organic farming; Dairy sheep; Risk analysis; SERF; Agricultural policy; Agricultural and Food Policy; Farm Management; Livestock Production/Industries; Risk and Uncertainty. |
Ano: 2008 |
URL: http://purl.umn.edu/6695 |
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Nudda,Anna; Battacone,Gianni; Boaventura Neto,Oscar; Cannas,Antonello; Francesconi,Ana Helena Dias; Atzori,Alberto Stanislao; Pulina,Giuseppe. |
The majority of sheep milk produced in the world is transformed into cheese. Feeding is a major factor affecting the quality of sheep milk and, therefore, of sheep cheese. Because fat is the main compound of cheese, this review gives an update on the effects of feeding and nutrition on milk fat content and deeply discusses feeding strategies aimed at increasing the levels of healthy fatty acids (FA), such as conjugated linoleic acid and omega-3 FA, in milk and cheese in the human diet. In addition, the use of alternative feed resources such as by-products, aromatic plants, and phenolic compounds in the sheep diet and their effects on milk and cheese FA composition are also discussed. Among feeding strategies, grazing and the use of supplements rich in oils... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: By-products; Cheese; CLA; Dairy sheep; Milk quality; Nutrition. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000800445 |
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