Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influence of environmental quality on the diet of Astyanax in a microbasin of central western Brazil - doi: 10.4025/actascibiolsci.v35i2.15570 Biological Sciences
Souza, Rosangela Guarisso de; Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul; Lima-Junior, Sidnei Eduardo; Universidade Estadual de Mato Grosso do Sul.
This study analyzed physicochemical characteristics of the water, degradation of the surroundings and the influence of these factors on the diet of two fish species of Astyanax in Tarumã stream microbasin, central western Brazil. Fish were collected in eight sites between 2007 and 2010, using gillnets and sieves. Environmental variables were evaluated by a principal component analysis and the diet based on Spearman’s correlation. The variables width, type of riparian vegetation, pH, conductivity, total dissolved solids, temperature, oxidation and reduction potential, presence of waste, and altitude have separated the sampling sites into two groups: ‘less impacted’ and ‘more impacted’. The two characid species presented omnivorous habit, typical of...
Tipo: Dieta de peixes Palavras-chave: Ciências Biológicas / Ecologia environmental degradation; Streams; Ichthyofauna; Food Influência da qualidade ambiental na dieta de peixes..
Ano: 2013 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/15570
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional