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Registros recuperados: 46 | |
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Gordon, Line; Stockholm University; line@system.ecology.su.se; Folke, Carl; Stockholm University; calle@system.ecology.su.se; Falkenmark, Malin; Swedish Natural Science Research Council;; Engwall, Maria; ;. |
Global freshwater assessments have not addressed the linkages among water vapor flows, agricultural food production, and terrestrial ecosystem services. We perform the first bottom-up estimate of continental water vapor flows, subdivided into the major terrestrial biomes, and arrive at a total continental water vapor flow of 70,000 km3/yr (ranging from 56,000 to 84,000 km3/yr). Of this flow, 90% is attributed to forests, including woodlands (40,000 km3/yr), wetlands (1400 km3/yr), grasslands (15,100 km3/yr), and croplands (6800 km3/yr). These terrestrial biomes sustain society with essential welfare-supporting ecosystem services, including food production. By analyzing the freshwater requirements of an increasing demand for food in the year 2025, we... |
Tipo: Peer-Reviewed Reports |
Palavras-chave: Catchment management; Ecohydrological landscape; Evapotranspiration; Food production; Freshwater management; Global freshwater assessment; Resilience; Terrestrial ecosystem services; Trade-offs; Water use efficiency; Water vapor flows.. |
Ano: 1999 |
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FIDALGO, E. C. C.; TURETTA, A. P. D.; PEDREIRA, B. da C. C. G.. |
A segurança alimentar existe quando todas as pessoas, em todos os momentos, têm acesso físico, social e econômico a alimentos suficientes, seguros e nutritivos que atendam às suas necessidades dietéticas e preferências alimentares para uma vida ativa e saudável. Tal conceito, estabelecido pela Organização das Nações Unidas para a Alimentação e a Agricultura, é multidimensional, baseado em quatro pilares fundamentais: disponibilidade de alimentos, acesso a alimentos, utilização de alimentos e estabilidade da oferta de alimentos. A disponibilidade do alimento, que significa a oferta de alimentos para toda a população, depende da produção, da importação (quando necessária) e de sistemas de armazenamento e distribuição. Considerando que a agricultura é a... |
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Nexo água-energia-alimentos; Segurança Alimentar; Produção Agrícola; Produção de Alimentos; Produção Animal; Animal production; Food production; Livestock production; Food safety. |
Ano: 2021 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1130757 |
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SIMPÓSIO SOBRE O CERRADO, 8.; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL SAVANNAS, 1., 1996, Brasilia, DF.. |
O Brasil e um dos paises com maior diversidade genetica, respondendo por cerca de 30% das plantas e especies animais que ocorrem no mundo. Dentre os diferentes biomas brasileiros, os Cerrados, com seus 207 milhoes de hectares, apresenta uma grande diversidade faunistica e floristica em suas diferentes fisionomias vegetais. Ate meados deste seculo esta regiao era considerada como marginal para producao agricola, no entanto, devido ao desenvolvimento da pesquisa e de tecnologias agricolas que viabilizaram sua utilizacao em bases economicas, hoje ela e responsavel pela producao de cerca de 35% de graos e carnes do pais. O modelo de ocupacao da terra utilizado, baseado no uso intensivo de insumos e maquinas pesadas, se de um lado, no ultimos vinte anos,... |
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Agricultura sustentada; Fibres; Sustainability; Plant production; Feed crops; Socioeconomic organization; Brasil; Japão; BIBJICACPAC; Alimento; Cerrado; Fertilidade do Solo; Fibra; Floresta; Manejo do Solo; Melhoramento Vegetal; Pastagem; Planta Forrageira; Produção; Produção Animal; Produção Vegetal; Recurso Natural; Silvicultura; Cooperação Internacional; Pesquisa; Biodiversidade; Desenvolvimento Socio-Econômico; Animal production; Biodiversity; Food production; Forestry; Natural resources; Pastures; Plant breeding; Savannas; Silviculture; Soil fertility; Soil management. |
Ano: 1996 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/551822 |
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FERNANDES, F. E. P.; PAIVA, A. D. R.; SOUSA, M. G. da S.; CASTRO, M. M.; SOUZA, V. R. de; TOMAZ, T. K. L.; SILVA, A. C.; FERNANDES, C. de S.; BUSSONS, N. de L.. |
A promoção da organização de agricultores familiares nas trocas mercantis em circuitos curtos de comercialização na transição agroecológica no Semiárido brasileiro é um dos objetivos do projeto Redinovagroeco em sua atuação em dois territórios de sertões cearenses. Com esse objetivo, o projeto impacta a sociedade pela ampliação da integração social de agricultores familiares na mercantilização em circuitos curtos com manutenção e aumento do valor agregado da produção, como também na melhoria na segurança alimentar e nutricional e qualidade de vida das pessoas. Dentre os resultados esperados no projeto, destacam-se os estudos de avaliação de impactos, a exemplo da avaliação do impacto da rede de produção e comercialização de alimentos saudáveis das... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Transição agroecológica; Agroecossistema; Agroecologia; Inovação agropecuária; Semiárido; Brasil; Selo ODS 1; Selo ODS 2; Selo ODS 5; Selo ODS 12; Agricultura Familiar; Comunidade Rural; Produção de Alimentos; Comercialização; Segurança Alimentar; Rural communities; Rural families; Food production; Food safety; Agroecology; Semiarid soils; Innovation adoption; Brazil. |
Ano: 2022 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1148957 |
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The agricultural engineer Luís Henrique Bassoi states that agriculture is not the villain of the water crisis, as it is sometimes considered, and presents data on irrigation and water management; Sustainable intensification is a viable alternative so that humankind can continue producing food and reaching record yield rates, preserving the environment and reducing the effects of its actions on the planet. Details can be seen in this special article; Elephant grass can be used as an input material for boilers, generates energy and confirms its potential as a raw material for cellulosic ethanol; Plants, animals and microorganisms can be used as biological factories for the production of high added-value molecules that positively impact treatments against... |
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Sustainable production; Water use.; Sustainable development; Genetic engineering.; Food production. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1019721 |
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NEVES, A. C. das; HASHIMOTO, J. M.; GOMES, P. B.. |
Os produtos de feijão-caupi (feijão-de-corda, feijão-macáçar) são ótimas opções para atender ao consumidor que tem intolerância ou restrição ao consumo de glúten. Mais nutritivos e saudáveis, possuem teor proteico e de compostos bioativos mais elevado do que produtos sem glúten produzidos com outras matérias-primas. O consumo mais difundido do feijão-caupi hoje é o do grão e da farinha para fabricação de acarajé. Portanto, há espaço para exploração desse insumo na elaboração e comercialização de outros produtos a partir da farinha. Isso aumentará, provavelmente, o número de fornecedores de farinha e o consumo de feijão-caupi no Brasil, o que beneficiará os produtores de feijão-caupi. Além disso, haverá benefícios para a agroindústria, que terá um novo... |
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Produção de Alimentos; Feijão de Corda; Cadeia Produtiva; Vigna Unguiculata; Cowpeas; Food production. |
Ano: 2021 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1135190 |
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Buzby, Jean C.; Wells, Hodan Farah; Vocke, Gary. |
To help Americans meet nutritional requirements while staying within caloric recommendations, the 2005 Dietary Guidelines for Americans encourage consumption of fruits, vegetables, whole-grain products, and fat-free or low-fat milk or milk products. This report provides one view of the potential implications for U.S. agriculture if Americans changed their current consumption patterns to meet some of those guidelines. For Americans to meet the fruit, vegetable, and whole-grain recommendations, domestic crop acreage would need to increase by an estimated 7.4 million harvested acres, or 1.7 percent of total U.S. cropland in 2002. To meet the dairy guidelines, consumption of milk and milk products would have to increase by 66 percent; an increase of that... |
Tipo: Report |
Palavras-chave: Agriculture; Dairy; Dietary Guidelines for Americans; Dietary recommendations; Food; Food consumption; Food production; Fruit; MyPyramid Food Guidance System; Vegetables; Whole grains; Food Consumption/Nutrition/Food Safety. |
Ano: 2006 |
URL: http://purl.umn.edu/7230 |
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Wekesa, E.; Mwangi, Wilfred; Verkuijl, Hugo; Danda, Milton Kengo; De Groote, Hugo. |
Maize is the major food crop grown in the coastal region of Kenya and constitutes a major component of the diet of the population in the region. However, average yields are far below the potential for the region and low production levels create serious food deficits. Over the years, new technologies have been introduced but adoption has remained low, especially for fertilizer. This paper examined current maize-farming practices and technological and socioeconomic factors that influenced adoption in the Kilifi and Kwale Districts of the Coast Province, that together account for half of maize production in the region. The study found low adoption levels for improved maize varieties and technology, especially fertilizer, among farmers in the area. Farmers... |
Tipo: Report |
Palavras-chave: Maize; Crops; Innovation adoption; Technology transfer; Food production; Production economics; Production factors; Plant breeding; Fertilizers; Yields; Kenya; Crop Production/Industries; E14; E16. |
Ano: 2003 |
URL: http://purl.umn.edu/56109 |
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Registros recuperados: 46 | |
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