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Enrichment of nutritional value of Phyllanthus emblica fruit juice using the probiotic bacterium, Lactobacillus paracasei HII01 mediated fermentation Ciênc. Tecnol. Aliment.
PEERAJAN,Sartjin; CHAIYASUT,Chaiyavat; SIRILUN,Sasithorn; CHAIYASUT,Khontaros; KESIKA,Periyanaina; SIVAMARUTHI,Bhagavathi Sundaram.
The fermented herbal juices are capable of curing and preventing diseases and reducing the aging progress. The present study was performed to investigate the fermentation of Phyllanthus emblica fruit by Lactobacillus paracasei HII01 with respect to carbon sources, polyphenols, and antioxidant properties. The physical changes, for instance, color, odor, taste, turbidity and gas formation, throughout the fermentation process was manually monitored. The fermented product was rich in polyphenolic content. The acid content and pH of the product were under the norms of Thai community product standards. Antioxidant properties of the fermented product were proved using ABTS, and FRAP assays. Chelation based study suggested that fermented P. emblica fruit juices...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antioxidant; Lactic acid bacteria fermented beverages; Lactobacillus paracasei; Phyllanthus emblica fruit; Polyphenol.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612016000100116
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Assessment of the use of the hydrolyzed liquid fraction of the kiwicha grain in the fermentation process of probiotic drinks from tarwi juice: microbiological, chemical and sensorial analysis Ciênc. Tecnol. Aliment.
AGUILAR,Edilberto Flores; RIVERA,Emille del Pilar Flores.
Abstract Non-diary probiotic drinks are of interest to the consumers who suffer from lactose intolerance and allergenicity when consuming milk and its derivatives. Its production requires substrates that favor the viability of probiotics in the process and storage. This research assessed the use of the liquid fraction obtained from the enzymatic hydrolysis of kiwicha grain including the microbiological, chemical and sensory characteristics of probiotic drinks of tarwi juice during fermentation and storage using: Lactobacillus paracasei , B. bacterium longum and a culture of both microorganisms. The viability of probiotics in drinks improved with the increase of hydrolyzed kiwicha in the composition of the drink during fermentation and post fermentation,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lactobacillus paracasei; Bifid bacterium longum; Hydrolyzed kiwicha; Tarwi; Probiotic drinks.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000300592
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Desenvolvimento de embutido fermentado por Lactobacillus probióticos: características de qualidade Ciênc. Tecnol. Aliment.
Macedo,Renata Ernlund Freitas de; Pflanzer Jr.,Sérgio Bertelli; Terra,Nelcindo Nascimento; Freitas,Renato João Sossela de.
Os probióticos têm sido largamente utilizados em produtos lácteos. Recentemente, seu uso em produtos cárneos tem despertado interesse, principalmente em embutidos fermentados consumidos na forma crua e sem aquecimento prévio. Verificou-se a influência da utilização de Lactobacillus casei, L. paracasei e L. rhamnosus sobre as características físico-químicas e sensoriais de embutido fermentado, bem como o desenvolvimento e a viabilidade das culturas no produto cárneo. Os embutidos foram processados em quatro tratamentos, sendo o primeiro tratamento usado como controle, enquanto os demais receberam a adição de uma espécie de Lactobacillus probiótico, seguindo procedimento de fabricação descrito para salame italiano por um período de 25 dias. A presença das...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Probióticos; Lactobacillus casei; Lactobacillus paracasei; Lactobacillus rhamnosus; Salame.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612008000300002
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