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Bubalinos: produção de carne. Infoteca-e
LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; CARVALHO, L. O. D. de M.; COSTA, N. A. da.
bitstream/item/34616/1/RecBas-06.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Babalino; Canarana-erecta-lisa; Quicuio da amazonia; Pará; Brasil; Buffalo; Production; Pasture.; Brachiaria Humidicola; Bubalus Bubalis; Carne; Echinochloa Pyramidalis; Pastagem; Produção.; Amazonia; Meat..
Ano: 1988 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/383802
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Estimativa do custo de producao da carne bovina para a regiao Centro-oeste: setembro de 1986. Infoteca-e
COSTA, F. P.; PACHECO, J. A. de C.; CORREA, E. S.; ARRUDA, Z. J. de.
bitstream/item/138579/1/COT-30.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Aspecto economico; Sistema; Regiao centro-oeste; Indicador; Production; Cost; Price; Economic conditions; System; West central region.; Bovino; Carne; Custo; Preço; Produção.; Cattle; Brazil; Meat..
Ano: 1986 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/317598
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Características de carcaças de búfalos engordados em pastagem nativa de terra inundável. Infoteca-e
LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; COSTA, N. A. da; CARVALHO, L. O. D. de M.; NASCIMENTO, C. N. B. do; DUTRA, S..
bitstream/item/31958/1/CPATU-BP81.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bubalino; Terra inundavel; Campo Experimental do Baixo Amazonas; Monte Alegre; Pará; Brasil; Buffalo; Carcass; Fattening; Production; Native pasture; Floodable land; Feed.; Alimentação; Carcaça; Carne; Engorda; Pastagem Nativa; Produção.; Amazonia; Meat..
Ano: 1987 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/383676
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Estudo exploratório do mercado de carne de mamote em Campo Grande, MS. Infoteca-e
COSTA, F. P.; FEIJO, G. L. D.; FEIJO, R. M. B..
A pecuária de corte, principal fonte de sustento do homem pantaneiro, vem perdendo rentabilidade ao longo do tempo, comprometendo assim sua sustentabilidade. Dentre as alternativas que podem contribuir para reverter este quadro, tem-se a produção e comercialização da carne de mamote (animal abatido ao redor de um ano de idade). Para avaliara a aceitação e as potencialidades do comercio dessa carne, um estudo exploratório foi realizado em Campo Grande, MS. Duas amostras de consumidores foram consideradas: uma amostra não probabilística por acessibilidade, constituída por clientes da casa de carnes "Arildo Carnes Especiais", e uma amostra aleatória estratificada por faixas de renda bruta, composta de funcionários da Embrapa Gado de Corte. Bistecas de mamote...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Bovino de corte; Mamote; Maciez; Suculência; Brasil; Consummers; Flavour; Market research; Meat Texture; Tendernss.; Carne; Consumidor; Pesquisa de Mercado; Sabor.; Pantanal; Beef cattle; Brazil; Juiciness; Meat..
Ano: 2000 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/324071
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Rendimento de carne de pirarucu, Arapaima gigas (Cuvier). Infoteca-e
IMBIRIBA, E. P.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; DUTRA, S..
bitstream/item/42268/1/Boletim-Pesquisa-150-CPATU.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Production; Yield.; Carne; Peixe; Produtividade; Pirarucu; Produção.; Arapaima gigas; Amazonia; Fish; Meat..
Ano: 1994 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/381115
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ESTRUCTURA DE COMERCIALIZACIÓN DE BOVINOS DESTINADOS PARA EL ABASTO DE CARNE EN LA REGIÓN DEL PAPALOAPAN, VERACRUZ, MÉXICO AgEcon
Vilaboa Arroniz, Julio; Diaz Rivera, Pablo; Platas Rosado, Diego Esteban; Juarez Lagunes, Francisco.
The objectives were to identify the distribution channels, to characterize the Agents involved, as well as its role in marketing of cattle for slaughter in the Papaloapan´s region of Veracruz. Five sources of information were used: Producers, Introducers, Municipal slaughter house, Butcher and Consumers all groups were surveyed. The study was carried at seven municipalities, which are the largest cattle stock in the region (63,6%). Program SAS (2003) was utilized to calculate measures of central tendency, dispersion, frequencies and contingency tables between agents. Producers were the most agest (53 ±13 years old) and more experienced in the activity (24±14 years) group. The Introducers had the highest level of study (8±5 years) and years of service of...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Cattle; Papaloapan; Marketing; Meat.; Agribusiness.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/53114
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ESTRUCTURA PRODUCTIVA Y DESEQUILIBRIO EXTERNO EN CARNE DE VACUNO ENTRE MÉXICO Y ESTADOS UNIDOS AgEcon
Araujo Andrade, Luis Alberto; Cruz Pacheco, Eraclio del Jesus.
The problem to investigate is the permanent disequilibrium of Mexican commercial balance of cattle heads and meat regarding United States during the period 1993-2007. The objective is shows that the inequality productive structure on cattle heads and meat that exists between Mexico and American Union, through commercial exchange of those products impact the commercial balance. The methodology used was the consult of international trade and productive aspects of cattle to both countries and the use of structuralism economic theory for the information analysis. The results obtained shows that the inequality structure between both nations (United States as centre and Mexico as periphery) on items such as herd size; integration to meat industry; meat...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Structure; External Disequilibrium; Centre; Periphery; Cattle; Heard; Meat.; Agribusiness.
Ano: 2010 URL: http://purl.umn.edu/93912
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Hygienic sanitary conditions of vacuum packed beef produced by slaughterhouses qualified for export in the Mato Grosso state, Brazil Ciência Rural
Machado,Maxsueli Aparecida Moura; Müller,Barbara; Carvalho,Ricardo César Tavares; Figueiredo,Eduardo Eustáquio de Souza.
ABSTRACT: Brazil is the largest exporter of beef of the world and Mato Grosso State is the highest beef producer in this country. To maintain product competitiveness and market expansion, sanitary hygienic control of the entire process is indispensable to ensure the attainment of harmless beef and quality. The objective of this study was to evaluate the hygienic sanitary conditions of vacuum-packed beef produced by establishments qualified for export in the state of Mato Grosso, Brazil. A total of 60 samples were submitted to coliforms counts at 35°C and at 45°C and E. coli. The mean contamination by at 35°C and coliforms at 45°C were 3,1 x 102MPN/g and 7.7MPN/g respectively. The presence of E. coli was verified in five samples, representing an occurrence...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Coliforms; Escherichia coli; Salmonella spp.; Meat..
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000400451
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