Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Check all that apply (CATA) as an instrument for the development of fish products Ciênc. Tecnol. Aliment.
BELUSSO,Anne Caroline; NOGUEIRA,Barbara Arruda; BREDA,Leandra Schuastz; MITTERER-DALTOÉ,Marina Leite.
Abstract The objective of this paper is to develop a fish-based product. Through the innovative sensorial check all that apply (CATA) technique, employed in two stages of the development of the product – market research and the sensorial and hedonistic characterization of the final product – the aim was to develop a fish by-product that could respond to the needs of the consumer market. Results showed that the CATA technique is an important instrument for researching the consumer market and indicated the kind of fish by-product to be developed and its desired features. Nugget was the resulting by-product. The second application of CATA made possible the sensorial description of the by-product as being crisp, with little fish odor, light in color,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cata; Market; Nuggets; Product development; Sensory perception.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612016000200275
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Aceitação sensorial de reestruturados empanados elaborados com filé de peito de galinhas matrizes de corte e poedeiras comerciais Ciênc. Tecnol. Aliment.
Nunes,Tatiana Pacheco; Trindade,Marco Antônio; Ortega,Edwin Moisés Marcos; Castillo,Carmen Josefina Contreras.
Em 2005, no Brasil, o alojamento de galinhas poedeiras comerciais e de matrizes de corte somados foi de 109 milhões de cabeças, sendo que um número próximo a este deve ter sido descartado no mesmo período. Este grande número de galinhas descartadas contrasta com a falta de mercado consumidor e o baixo valor comercial alcançado por estas aves. A utilização da carne de galinhas na elaboração de produtos de conveniência poderia agregar valor e ampliar o consumo desta matéria-prima. Diante do exposto, o objetivo deste trabalho foi elaborar produtos empanados tipo nuggets, utilizando carne de galinhas de descarte (matrizes de corte e poedeiras comercias brancas) e avaliar a aceitação pelo consumidor destes produtos, em comparação com nuggets elaborados com...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Galinhas de descarte; Nuggets; Avaliação sensorial.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612006000400020
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Preparation of gluten-free crab nugget (Ucidescordatus) with added fiber Ciência Rural
Silva,Elen Vanessa Costa da; Silva,Maria Deyonara Lima da.
ABSTRACT: Crab meat is rich in nutrients such as polyunsaturated fatty acids, minerals, and vitamins. Its catch is one of the most important fishing modalities in the North Brazilian state of Pará; however,crab is under utilized in the food industry and mainly sold as fresh meat. The study aimed to develop three formulations of gluten-free crab nuggets with added fiber. To reduce the cost of the final product, three formulations(F1, F2, and F3) were developed by the addition of rice flour at 0% (F1), 15% (F2), and 30% (F3) as a partial replacement of crab meat. Physicochemical and microbiological analyses were performed according to the legislation. In sensory intent analysis, F1 and F2 stood out in relation to F3, butall formulations were well accepted....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Nuggets; Celiac low cost..
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782019001200751
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional