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GUEDES, F. L.; POMPEU, R. C. F. F.; BUENO, L. G.; SOUZA, H. A. de; ROGERIO, M. C. P.. |
Resumo - O presente trabalho objetivou verificar se a metodologia com a utilização de lâminas de irrigação com base na evapotranspiração diária para aplicação de estresse hídrico em genótipos de Urochloa mosambicensis consegue determinar até qual nível de estresse essa espécie suporta, em dois tipos de solos do semiárido, um de textura arenosa e outro de textura média. O experimento consistiu em um fatorial triplo 3x4x2 (3 genótipos de gramíneas - UmCO-1 (2), UmCO-4 (1), BRS Paiaguás, 4 lâminas de irrigação - 30%, 60%, 90% e 120% da evapotranspiração de referência (ET0) e dois tipos de textura de solo) em delineamento inteiramente casualizado com 4 repetições. A metodologia com base na evapotranspiração de referência (ET0) em U. mosambicensis foi eficiente... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: ODS 2; ODS 3; ODS 6; ODS 8; ODS 9; ODS 11; ODS 12; ODS 13; ODS 15; ODS 16; ODS 17; Agenda 2030; Brasil; Dry period; Período seco; Semiárido; Gramínea Forrageira; Irrigação; Capim Urochloa; Forage grasses; Dry season; Irrigation; Drought; Semiarid soils; Brazil. |
Ano: 2022 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1148930 |
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TANGARI, J.; ARAUJO, G. P. de. |
Food systems are very vulnerable to disruptions due to conflict, climate change and economic crises, factors that are adding to social inequality and food inflation to form the 'new normal' of the drivers of food insecurity and mal nutrition (FAO, IFAD, UNICEF, WFP and WHO, 2023). In this challenging scenario, in which the ability to offer healthy, safe and accessible food to all is constantly tested, transforming food systems demands multistakeholder action (Bernardi and Bertello, 2022) and an active participation of cities (Wensing, Cremades and van Leeuwen, 2023). Implementing circular urban food systems is also an opportunity to replace the linear model of production, consumption, and disposal with the maximum use of food via, for example,... |
Tipo: Folhetos |
Palavras-chave: Accessible food; Circular urban food systems; Redistribution of surpluses; Use of organic waste for composting; Design of social food initiatives; Circularity of food systems; Sustainable Development Goals; Zero Hunger; Responsible Production and Consumption; Cidades Sustentáveis e Comunidade; ODS 11; ODS 12; Climate change; Model food systems; Entrepreneurship. |
Ano: 2023 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1158754 |
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