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Rezende,Renata Alves Lara Silva; Rodrigues,Filipe Almendagna; Soares,Joyce Dória Rodrigues; Silveira,Helbert Rezende de Oliveira; Pasqual,Moacir; Dias,Gabrielen de Maria Gomes. |
ABSTRACT: Salt stress is one of several major abiotic stresses that affect plant growth and development, and there are many evidences that silicon can ameliorate the injuries caused by high salinity. This study presents the results of an assay concerning: (1) the effect of in vitro NaCl-induced salt stress in cape gooseberry plants and (2) the possible mitigating effect of silicon in saline conditions. For that, nodal segments were inoculated in Murashige and Skoog (MS) medium under salinity (0.5 and 1.0% NaCl) with different silicic acid concentrations (0, 0.5 and 1.0g L-1). Phytotechnical characteristics, photosynthetic pigments content, and leaf anatomy were evaluated after 30 days. Shoot length, root length, number of leaves and buds, fresh and dry... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Physalis peruviana L.; Abiotic stress; Salinity; Pigments; Anatomy.. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782018000100401 |
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Rodrigues,Filipe Almendagna; Penoni,Edwaldo dos Santos; Soares,Joyce Dória Rodrigues; Silva,Renata Alves Lara; Pasqual,Moacir. |
A physalis (Physalis peruviana L.) é uma frutífera, pertencente à família Solanaceae, muito difundida no mercado internacional, principalmente por seu sabor e suas características medicinais, tornando-a atrativa para o mercado e comercialização. Objetivou-se determinar e correlacionar as características biométricas apresentadas por frutos e sementes e caracterizar física, físico-química e quimicamente o fruto de physalis, cultivado em casa de vegetação em Lavras-MG. Avaliaram-se nos frutos de physalis os caracteres diâmetros transversal e longitudinal do fruto, massa do fruto, massa do fruto com cálice, massa de sementes por fruto, massa de 100 sementes, massa de 1000 sementes e número de sementes por fruto, sendo que essas características foram avaliadas... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/report |
Palavras-chave: Physalis peruviana L.; Sólidos solúveis; Firmeza; Fruticultura; Solanaceae. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782014000801411 |
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堀川, 実加; 小嶋, 道之; Horikawa, Mika; Kojima, Michiyuki. |
ゴールデンベリーに含まれるイノシトールおよびビタミンEの含量は黄色や赤色ミニトマトのそれらよりも高かった。また、ゴールデンベリーのビタミンC含量は、赤色ミニトマトのそれよりも高く、還元力も高かった。ゴールデンベリー果実の登熟に従い、総クロロフィル量は減少したが、総カロテン、イノシトール、ビタミンEなど他の成分含量はすべて増加し、還元力や抗酸化活性も増大した。ゴールデンベリーの特徴的成分であるイノシトール量およびビタミンE量と 果実のa*値(赤味度)との間には、高い正の相関が認められた。これらの結果は、ゴールデンベリー果実のa*値は、登熟過程におけるこれらの成分量を推測する指標になることを示唆している。 The content of inositol and vitamin E included in Golden berry was higher than them of yellow and red mini-tomato. Also, vitamin C content and reduction activity of Golden berry were higher than that of red mini tomato. Quantity of total chlorophyll decreased Golden berry as ripening up, however other ingredient contents such as total carotene, inositol, vitamin E, reduction activity and antioxidant activity increased. Multiple correlation between inositol... |
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Palavras-chave: Physalis peruviana L.; ゴールデンベリー; 登熟; イノシトール; ビタミンE; Golden berry; Ripening; Inositol; Vitamin E. |
Ano: 2013 |
URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/3811 |
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Muniz,Janaína; Kretzschmar,Aike Anneliese; Rufato,Leo; Pelizza,Tânia Regina; Marchi,Thiago; Duarte,Alencar Eusébio; Lima,Ana Paula Fernandes; Garanhani,Fernanda. |
A cultura da Physalis peruviana, família das solanáceas, ainda é pouco explorada no Brasil, mas é uma nova opção de diversificação para pequenos produtores, com boas perspectivas para o mercado nacional e internacional, mais conhecida como camapum e joá-de-capote, podendo ser confundida com outras espécies. Essa frutífera pode chegar até dois metros de altura quando se utiliza um sistema de condução adequado, influenciando no desenvolvimento da planta e na qualidade do fruto produzido. O objetivo do trabalho foi avaliar a influência de quatro sistemas de condução de plantas de physalis na produção de frutos, em dois ciclos de produção, durante os anos de 2006-2007 e 2007-2008, em Lages-SC. Avaliaram-se os sistemas de condução em "V", em "X", espaldeira... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Physalis peruviana L.; Condução; Manejo; Cultivo. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452011000300018 |
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Barbosa,Eduardo Augusto Agnellos; Ayub,Ricardo Antonio; Luz,Ângela da; Pessenti,Isabela Leticia; Pereira,André Belmont. |
Abstract The current study aimed at evaluating gas exchanges, yield, water use efficiency and fruit quality of cape gooseberry in response to different irrigation depths with or without mulching of oat residues on pots at greenhouse conditions. Four irrigation depths were tested: 50%, 100%, 125% e 150% of reference evapotranspiration (ETo). Leaf gas exchanges were evaluated by an infrared gas analyzer at different stages of the crop. Throughout the harvest, yield per plant and yield components were assessed in conjunction with water-use efficiency (WUE) and fruit quality responses. Stomata conductance at the flowering and fructification stages showed a smaller limitation under the treatments 125 and 150%ETo. It should be noticed that the aforementioned... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Physalis peruviana L.; Water stress; Stomata conductance; Photosynthesis; Fruit yield. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452019000406001 |
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