Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Study of K-40, Ra-226, Ra-228 and Ra-224 activity concentrations in some seasoning and nuts obtained in Rio de Janeiro city, Brazil Ciênc. Tecnol. Aliment.
GARCÊZ,Ricardo Washington Dutra; LOPES,José Marques; FILGUEIRAS,Rogério Andrade; SILVA,Ademir Xavier da.
Abstract This work presents an investigation of the activity concentration (AC) of naturally occurring radionuclides in 26 samples of seasoning and nuts utilized for Brazilian population. The samples were measured using gamma spectroscopy technique with a high-purity germanium detector. The analysis shows that K-40 AC was measured in all samples, and its AC ranges from 21.0 Bq/kg to 1288 Bq/kg. The highest K-40 AC was measured for cheiro verde, a Brazilian seasoning made of chives (Allium schoenoprasum) and parsley ( Petroselinum crispum), while annatto, made with the fruit of Bixa orelhana , presented the lowest AC. Brazil nut (Bertholletia excelsa ) presented the highest AC for Ra-226 and Ra-228 with 24 Bq/kg and 25.7 Bq/kg, respectively, and black...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Naturally occurring radioactive; Seasoning; Nuts; Gamma spectrometry; Effective dose.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612019000100120
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Alternativas para o aproveitamento industrial da pimenta-do-reino (Piper nigrum L.). Infoteca-e
MELO, C. F. M. de; ALVES, S. de M.; HÜHN, S.; BARBOSA, W. C..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Pimenta-do-reino; Pimenta desidratada; Olearesina; Seasoning; Preserve; Desydrated pepper; Essential oil; Resin; Conserva; Indústria; Óleo Essencial; Resina; Tecnologia; Tempero; Black pepper; Industry; Technology.
Ano: 1990 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/383843
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional